Kılıçdaroğlu, Engelli Çocuğa Elektrikli Sandalye Hediye Etti

Kılıçdaroğlu, Engelli Çocuğa Elektrikli Sandalye Hediye Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tuzla Mimar Sinan Mahallesi'nde yaşan 9 yaşındaki engelli Umut Yabansu’yu evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Yabansu’ya elektrikli sandalye hediye etti.Kemal Kılıçdaroğlu’nun engelli Umut Yabansu'yu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tuzla Mimar Sinan Mahallesi'nde yaşan 9 yaşındaki engelli Umut Yabansu’yu evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Yabansu’ya elektrikli sandalye hediye etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun engelli Umut Yabansu'yu ziyaretinde CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte, Yabansu ailesinin evine geldi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler yaklaşık 15 dakika evde kaldı. Daha sonra dışarı çıkan Kılıçdaroğlu, mahalle sakinleri ile selamlaştıktan sonra bir süre sohbet etti. Kendisini görmeye gelen çocuklarla da şakalaşan Kılıçdaroğlu, çocuklara matematik dersi notlarının kaç olduğunu sordu. Kılıçdaroğlu, düşük notlu çocuklara, “Matematik dersini 5 yapacaksınız. Kemal amcanıza söz verin!” dedi.

Bu arada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına gelen Kaymak Kara isimli kadın, kendisinin de, çocukken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle rahatsız olan bir kızı olduğunu belirterek evine davet etti. Daveti geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu, Kara'nın evine gitti. Yaşlı kadının evinde çıktıktan sonar Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler mahalleden ayrıldı.

Kemal Kılıçdaroğlunu evine davet eden Kaymak Kaya, engelli bir çocuğunun olduğunu ve yardım istediğini söyledi. Kaya, “Kemal Beyin komşumuza geldiğini duyunca ben de buraya geldim. 9 aylıkken menenjit geçiren 50 yaşında Hakime Kara isimli bir kızım vardı. Konuşamıyor, işitemiyor. Ben de kendisini evime davet edince kabul etti. Evdeki kızımı gösterdim, derdimi anlattım. Kızımda çok duygulandı. Ölen eşimden kalan 350 lira maaş ile geçinmeye çalıştığımızı söyledim. Kendisi de bana, ‘yardım ederim, yardımcı olurum,’ diye cevap verdi. Çok memnun oldum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.