Kılıçarslan Köşkü’nde üst bölüme geçildi

Kılıçarslan Köşkü’nde üst bölüme geçildi

Konyalıların ve gelen turistlerin yapımının ne zaman biteceğini merak ettiği Sultan Kılıçarslan Köşkü’nün restore çalışmalarında son aşamaya geliniyor.

820 yıllık Kılıçarslan Köşkü’nün koruyucu şemsiyesinde en üst bölümün yapımına başlandı. 2015 yılı Mayıs ayında yıkımına başlayan Alaaddin Tepesi’ndeki Selçuklu Sultanı 2. Kılıçarslan döneminde yapılan 820 yıllık Kılıçarslan Köşkü’nün koruyucu şemsiyesinde en üst bölümün yapımına başlandı. Konyalıların ve gelen turistlerin yapımının ne zaman biteceğini merak ettiği Sultan Kılıçarslan Köşkü’nün restore çalışmalarında son aşamaya geliniyor.  Sultan 2’nci Kılıçarslan tarafından yaptırılan ve ‘Alaaddin Tepesi’ni çeviren Selçuklu surlarının bir burcu üzerine oturtulmuş Sultan Kılıçarslan Köşkü’nün, koruma ve canlandırma projesiyle restore edilerek turizme kazandırılması hedefleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan ortak protokol çerçevesinde yürütülen ‘Alaaddin Tepesi 2’nci Kılıçarslan Köşkü Koruma, Canlandırma ve Kentsel Tasarım Projesi’ kapsamında köşkün üzerindeki dolgu altında kalan kısım ortaya çıkarılacak. Burcun gerçek ölçülerine yakın görsel bir algı oluşturulacak. 3 milyon 745 bin liralık projede köşk kalıntısı cam yüzeyle korunacak. Köşkü saran arkeolojik kazı alanının bir bölümünün üstü gezilebilir bir cam döşemeyle kapatılarak ziyaretçiler hem sur kalıntılarını, hem de köşkü izleme imkanı bulacak. Alan, Selçuklu arkeolojisi ve Alaaddin Tepesi bilgilendirme meydanı olarak da kullanılacak. Fuar alanı, Alaaddin Cami ve Kılıçarslan Köşkü’nün bulunduğu meydana alanın tarihsel geçmişine yönelik bilgi panoları konulacak.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.