Kılıç: Statların yaşaması lazım

Kılıç: Statların yaşaması lazım

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Statların yoğunluk olarak yaşam alanlarına çevrilmesini istiyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Statların yoğunluk olarak yaşam alanlarına çevrilmesini istiyoruz" dedi. Türkiye'de şu anda inşa edilen statların hepsinin kendine göre örnek olduğu alanlarını bulunduğunu ifade eden Bakan Kılıç şöyle konuştu:

"Yeni statlarda gerçekten şu anda teknolojinin ve yapı dünyasının, inşaat sektörünün en önde gelen unsurları kullanılıyor. Zemini ısıtmalı olacak. Alanları gerçekten fazla olan statlarımız var. Bakanlığımız nezdindeki çalışmalarda da statların yoğunluk olarak yaşam alanlarına çevrilmesi istiyoruz. Sadece maçtan maça değil ama örneğin tribün altlarında ciddi alanlar var, oralara kullanılabilecek farklı noktalar var. Örneğin Mersin Stadı'ndan yapılan bazı alan çalışmaları var, salon altlarında. Konya Stadı'ndan öyle bir çalışmamız olacak."

STADLARIN YAŞAMASI GEREKİYOR

Yerel yönetimlerin bu büyük yatırımların iyi ve yoğun olarak kullanılması için kendilerine düşen görevlerini iyi yapması gerektiğine değinen Çağatay Kılıç, şunları söyledi:

"Merkezi hükümet olarak ve Bakanlığımıza bağlı gençlik merkezleriyle ilgili de çalışma düşünüyoruz. Buradaki müsait olan yerlerin bütün halkımız hizmetine sunup, hem yapılan eserlerin daha çok görülmesi hem de kulüplerin elde edebileceği gelirlerin ve spora yapacağı katkıların değerlendirilmesi üzerine çalışıyoruz. Stadı sadece yapmakla olmuyor. Bunları aynı zamanda yaşatmamız gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.