Kiev: Nato’nun Yardımına İhtiyacımız Var

Kiev: Nato’nun Yardımına İhtiyacımız Var

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkenin doğu bölgesinde barışın sağlanabilmesi için yapılacak görüşmelerin AB, ABD, Ukrayna ve Rusya’nın dahil olacağı dörtlü formatta yapılması gerektiğini söyledi. Bugüne kadar yapılan görüşmelere...

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkenin doğu bölgesinde barışın sağlanabilmesi için yapılacak görüşmelerin AB, ABD, Ukrayna ve Rusya’nın dahil olacağı dörtlü formatta yapılması gerektiğini söyledi. Bugüne kadar yapılan görüşmelere ABD dahil olmuyordu. Ukrayna’nın NATO ile ilişkilerini değerlendiren Yatsenyuk, 4 Eylül’de yapılacak zirvede NATO’yu yardıma çağıracaklarını söyledi.

Bakanlar kurulu toplantısında Minsk görüşmelerini değerlendiren Yatsenyuk, “26 Ağustos’ta yapılan görüşmelerden büyük beklentimiz yoktu. Ancak biz barışı getirmek için her türlü ihtimali değerlendirmek istiyoruz. Böyle bir anlaşma sadece ABD, AB, Ukrayna ve Rusya’nın dahil olduğu dörtlü formatta gerçekleşebilir.” dedi.

Doğu Ukrayna’da savaşın sonlandırılması için Rusya sınırının kontrolünün sağlanmasının zorunlu olduğuna değinen Ukrayna Başbakanı, “Rusya silah sevkiyatını durduruyor… AGİT gözlemcileri sağlanan anlaşmayı denetleyecek…” bilgisini verdi.

Minsk zirvesinde konuşan Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Gümrük Birliği, Ukrayna ve AB Temsilcilerinin yer aldığı ‘Temas Grubu’ oluşturulacağını ifade etmişti. Lukaşenko’ye göre bu grup en kısa sürede çalışmalarına başlayacak.

Ukrayna-NATO ilişkilerini değerlendiren Yatsenyuk, “2014 için Ukrayna-NATO Aksiyon Planı’nı bugün onaylıyoruz. Ukrayna Cumhurbaşkanı 4 Eylül zirvesinde NATO toplantısında olacak. NATO bizim ortağımız. Biz Batılı ortaklarımız ve ittifakın pratik yardım sunmasını bekliyoruz. Bizim yardıma ihtiyacımız var…” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.