Kıdımder'den Partilere Ve Sivil Toplum Örgütlerine Ziyaret

Kıdımder'den Partilere Ve Sivil Toplum Örgütlerine Ziyaret

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDIMDER), parti başkanları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. KIDIMDER Başkanı Mustafa Lüy ve yönetimi, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp...

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDIMDER), parti başkanları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

KIDIMDER Başkanı Mustafa Lüy ve yönetimi, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Aydın, MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun ve Baro Başkanı Ayhan Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerde "Yüce dinimizin temel müesseselerinin en başta geleni hiç şüphesiz ki, cami ve mescidler" diyen Başkan Lüy, şöyle devam etti: "Cami ve mescidler, Cenâb-ı Allah’ın yeryüzündeki evi konumunda olan Kâbe’nin şubeleridir. Camiler müminleri Allah’ın birliği etrafında toplayan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının olgunlaşmasını sağlayan İslam’ın kutsal ibadet mekanlarıdır. Dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetilmeksizin milyonlarca insan, her gün camilere gider ve omuz omuza saf tutar, ibadet eder ve huzur bulurlar.”

Camilerin İslam tarihi boyunca sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için önemli hizmetler gördüğünü belirten Lüy, “İnsanlara barış, huzur ve güven telkin etmiş; asırlarca ilim, bilim ve ilerlemenin mektebi, birlik ve beraberliğin merkezi olmuştur. Dinimizde icra ettikleri önemli fonksiyonlar nedeniyle bu güzide müesseselerin inşasına, maddî ve manevî imarlarına büyük önem verilmiştir. Yüce Allah’ın en güzel surette yarattığı insanın en verimli olduğu dönem gençlik çağıdır. İnsan hayatı; çocukluk, gençlik, olgunluk ve ihtiyarlık gibi belli başlı dört devreden oluşur. Bu devrelerden gençlik, Yüce Allah’ın bizlere bahşettiği en büyük nimetlerden biridir. Bu nedenle kıymeti iyi bilinmelidir. Sevgili Peygamberimiz (sav) gençlik nimetinin önemine dikkatimizi çekerek: 'Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini bil; ihtiyarlamadan önce gençliğinin, ölüm gelmeden önce hayatının, hasta olmadan önce sağlığının, meşguliyetten önce boş vaktinin, yoksulluğa düşmeden önce zenginliğinin kıymetini bil' buyurur.” diye konuştu.

Lüy, “Gençliğin değerinin bilinmesi, her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, Allah’a karşı olan kulluk görevlerini yerine getirmek, ailesi ve ülkesine karşı sorumlulukları yerine getirmekle mümkün olur. Hem dünya, hem de ahiret mutluluğunu kazanmak isteyen gençler, ömrünün en verimli çağını oyun, eğlence gibi boş ve faydasız şeylerle heba etmemeli, bu fırsatın bir gün elden gideceğini düşünerek kendisi, ailesi ve milleti için hayırlı ve faydalı şeyler yaparak en iyi şekilde değerlendirmelidir. İşte o zaman gençliğin değeri ve önemi bilinmiş olur. İnsanoğlu, gençlik döneminin de hayatının da geçici olduğunu unutmamalıdır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.