Kıbrıs'ta Bin Kişilik Bir Kafile Hala Sultan Tekkesi'ne Giderek İbadet Etti

Kıbrıs'ta Bin Kişilik Bir Kafile Hala Sultan Tekkesi'ne Giderek İbadet Etti

KKTC'den bin kişilik bir kafile Hala Sultan Tekkesi’ni ziyaret etti Hala Sultan'a ilk kez gitmenin heyecanını yaşayan vatandaşlar burada dua etti.Başken Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele, Lefke ve Vadili bölgelerinde kalkan toplam...

KKTC'den bin kişilik bir kafile Hala Sultan Tekkesi’ni ziyaret etti Hala Sultan'a ilk kez gitmenin heyecanını yaşayan vatandaşlar burada dua etti.

Başken Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele, Lefke ve Vadili bölgelerinde kalkan toplam 22 otobüs, Lefkoşa Metehan Sınır Kapısı'ndan geçip Rum polisi eskortu eşliğinde Hala Sultan Tekkesi’ne giderek ibadetlerini gerçekleştirdi. Toplamda bin kişilik bir kafiyenin katıldığı ziyarette Rum polisi geniş güvenlik önlemleri aldı. Barikatlarda araçlar tek tek kontrol edildikten sonra dedektör köpeklerle otobüsler tarandı.

Lefkoşa Teminali'nde toplanan vatandaşlar Cihan Haber Ajansı'na yaptıkları açıklamada, Hala Sultan'a ilk kez gitmenin heyecanı içerisinde olduklarını ifade etti. Ziyarette Türkiye'den gelen vatandaşların olduğu da öğrenildi.

Kafilenin Hala Sultan Tekkesi’ne gitmesinin ardından vatandaşlar burada dualar okudu, namazlarını eda etti. Hala Sultan Tekkesi’nde kılınan öğle namazının ardından basına açıklama yapan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, bugün Hala Sultan’a düzenlenen ziyaretin en önemli gerekçesinin Muharrem ayı olduğunu belirtti.

Atalay, Kıbrıs'ta iki halkın ortak işbirliği yaparak barış, huzur, işbirliği ve diyalog içerisinde yaşayabilmesi için çalıştıklarını, amaçlarının iki halkın birbirine saygı duyarak ve saygı göstererek işbirliği yapabileceğine dikkat çekmek olduğunu vurguladı.

Güney Kıbrıs'a gerçekleştirilen ziyaretler için iki ülke dışişleri yetkilileri ile İsviçre Büyükelçiliği'ne teşekkür eden Atalay, İslam'ın anlamının barış olduğunu, İslâm'ın bu yüzden barışla anılması bu yüzden umudun hep ayakta tutulması gerektiğini kaydetti.

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos ile vardıkları mutabakat çerçevesinde gerçekleşen ziyaret sırasında açıklama yapan Atalay, "Ülkeye barış ve adalet bırakalım. İlk önce kendime ve kendi Müslüman kardeşlerime çağrım; barış. Herkes için, dünya ve insanlık için, tüm varlıklar için barış." ifadelerini kullandı.

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Sunat Atun da Cihan'a yaptığı açıklamada KKTC'deki ibadet yerlerine Rumların gelip serbestçe ibadetlerini yapabildiklerini kaydetti. Atun, "Din İşleri Başkanlığı kendi çabalarıyla böyle bir ziyaretin gerçekleşmesini sağladı. Bu son derece önemliydi. Bunun da birlikte vatandaşlarımızın bir kısmı buraya gelebilirken bir kısmı da gelemiyordu. Bu özel organizasyon vesilesiyle insanlar gelip burada ibadetlerini yaptı." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.