Kıbrıs'ın En Güzel Tatil Bölgeleri ve Köyleri

Kıbrıs'ın En Güzel Tatil Bölgeleri ve Köyleri

Tatilinizi bütçenize uygun bir şekilde Kıbrıs’ta geçirmek istiyorsanız çok haklısınız ve biz size bu konuda yardımcı olabiliriz.

Tatilinizi bütçenize uygun bir şekilde Kıbrıs’ta geçirmek istiyorsanız çok haklısınız ve biz size bu konuda yardımcı olabiliriz. için bağlantıya tıklayabilir, imkanları görüntüleyebilirsiniz.

GİRNE

Girne, adanın en önemli tarih merkezlerinden biridir. Milattan önce 9.-10. Yüzyılda kurulmuştur ve bir çok defa el değiştirmiştir. Kentteki en önemli tarihi eserler şu şekildedir:

-          Girne Kalesi: Milattan sonra 7. Yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir, Bizanslılar tarafından Arap akınlarına karşı inşa edilmiştir. İçinde bir çok müze bulunmaktadır:  Batık Gemi Müzesi , Ortaçağ Zindan Seksiyonu bunlardan bazılarıdır. Batık gemi müzesinde eski döneme ait donanma batıkları görülebilir.

-          Beylerbeyi Köyü: Bellapais Köyü olarak da bilinir, anlamı Latince “huzur yeri”dir. İçinde Bellapais Manastırı bulunmaktadır. Bu manastır Ortodoks rumlar tarafından kullanılmıştır. Köyden tüm Girne kuşbakışı görülebilir.

-          St. Hilarion Kalesi: Kale ismini Kudüs fethedildikten sonra Kıbrıs’a göç eden ve ömrünün son yıllarını burada ibadetle geçiren bir azizden almıştır. Kalenin etrafında 500 metre uzunluğunda duvar ve dokuz burç vardır. Türkler tarafından da savunma amaçlı olarak rumlara karşı kullanılmıştır.

-          Bufavento Kalesi:  Kale çok rüzgar alan bir tepeye kurulduğu için “rüzgardan korkmayan” anlamına gelen “Bufavento” adını almıştır. Kalenin tam yapım tarihi bilinememektedir,fakat  İngiliz Kralı Arslan Yürekli Richard Kıbrıs’ı ele geçirdiği zaman tarihte ilk defa bahsi geçmektedir. Hapishane olarak da kullanılmıştır.

-          Mavi Köşk: Kaçakçının köşkü olarak da bilinir, avukat olan fakat gizlice silah kaçakçılığı yapan bir rum tarafından inşa ettirilmiştir. Şehrin hiçbir yerinden gözükmemektedir.

GAZİ MAĞOSA

Gazi Mağosa, adanın tatil cennetidir. Denize sıfır, beş yıldızlı bir çok otel vardır. Kaya Artemis Resort,  Nuh’un Gemisi Deluxe, Salamis Bay Conti Hotel en ünlü otellerinden bazılarıdır. Otellerin uzun plajının yanı sıra bir çok animasyon şovu, spor aktiviteleri ,diskoları ve barları vardır. Ayrıca çoğu otelin Las Vegas kumarhanelerini aratmayacak gazinoları vardır.

Gazi Mağosa  aynı zamanda çok tarihi bir şehirdir. Milattan önce 3. Yüzyılda kurulduğu düşünülmektedir.  Başlıca tarihi yerleri:

-          St.Nicholas Katedrali: 13. Yüzyılda yapılmıştır, Akdeniz’in en güzel gotik yapılarından biri olarak bilinmektedir.

-          Othello Kulesi: 14. Yüzyılda Luzinyanlar tarafından inşa edilmiştir. Shakespeare’in ünlü oyunu Othello’nun bir kısmı Kıbrıs’ta geçer.

Yukarıda bahsettiğimiz tatil bölgelerinde yer alan en iyi otelleri Pronto Tour aracılığıyla bulabilirsiniz. kendinize uygun oteli bulun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.