Kezzapla yakılan kadın, çocuklarına sarılmak istiyor

Kezzapla yakılan kadın, çocuklarına sarılmak istiyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde, ailesiyle yaşayan ve şiddet gördüğü eşinin vücuduna kezzap atması sonucu yatağa mahkum olan 23 yaşındaki iki çocuk annesi kadın, iyileşip çocuklarına sarılacağı günü bekliyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde, ailesiyle yaşayan ve şiddet gördüğü eşinin vücuduna kezzap atması sonucu yatağa mahkum olan 23 yaşındaki iki çocuk annesi kadın, iyileşip çocuklarına sarılacağı günü bekliyor. Zehra Elber, 16 yaşında ailesi istememesine rağmen Ankara’da yaşayan Gökhan Elber ile evlendi. Evlendikten sonra sürekli eşinin şiddetine maruz kalan Zehra Elber, defalarca kez eşinden dayak yedi. Eşi tarafından sağ kulağının yarısı ısırılarak koparılan hatta ikinci kattan atılan Zehra Elber, maruz kaldığı şiddete dayanamayarak Ereğli ilçesinde yaşayan ailesinin yanına döndü.

Ailesinin yanında huzur arayan Zehra Elber, kendisini takip eden eşi tarafından vücuduna kezzap atıldı. Vücudunun büyük bir bölümü yanan ve yatağa mahkum olan Zehra, uzun bir tedavi sürecinin ardından evine gönderildi. Ancak enfeksiyon kaptığı için bir türlü iyileşemeyen Zehra Elber, yaşadığı bu dönemin ardından maddi ve manevi yönden sıkıntılarla karşı karşıya kaldı.

“ÇOCUKLARIM BENDEN UZAK DURUYOR”

Çocuklarıyla birlikte ailesinin yanında yaşamaya devam eden Zehra Elber, maddi ve manevi yönden çok zorlandıklarını belirterek şöyle konuştu: “İki çocuk annesiyim. Burada bir odanın içinde kalıyorum. Çocuklarım sürekli yanıma gelip benden bir şeyler istiyor. Gece yarısı su isteyince kalkıp veremiyorum. Ağladığı zaman anne diye ağlıyor. Ellerinden tutup kaldıramıyorum. Çocuklarımı yanıma alabilmek için bu olayları yaşadım. Benden uzak duruyorlar. Çünkü eski annelerine benzemiyorum."

İyileşmek için hastaneye yatmak istediğini anlatan Elber, şunları söyledi: "Eskiden olduğu gibi çocuklarımın başında durmak istiyorum. Beni bu hale getiren Gökhan Elber 21 yıl ceza aldı. Sürekli mektup göndererek onu affetmemi istiyor. Hâlâ beni kullanmaya çalışıyor. Sen beni affedersen erken çıkarım diyor. Eşimle boşanma davam devam ediyor.”

“ÇOCUKLARINI SEVİP OKŞAYAMIYOR”

Anne Ümmügülsüm Oktay ise, defalarca hastaneye gidip geldiklerini belirterek "Zehra evde enfeksiyon kaptı. Tekrar hastaneye gitmesi gerekiyor ama bunun için maddi imkan ve uygun bir hastane lazım. Durumundan artık Zehra’da bıktı. Çocuklarını sevip okşayamıyor. Her gün acılar içinde kıvranıyor. Kızımın bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum” dedi.

Zehra’nın anne sözü dinlemeyerek istemedikleri biriyle evlendiğini söyleyen Ümmügülsüm Oktay, “Kızıma bir tokat bile atmadım. Elin oğlu yatalak yaptı. Gözümüzün bebeğiydi o bizim. Eşi şimdi cezaevinden mektup göndererek bütün suçun bende olduğunu söylüyor. Zaten kızımın işkence çektiğinden benim haberim yoktu. Gökhan Elber bize mektup göndermesin. Artık onun için Zehra diye biri yok. O şahsın yaşadığı yerde nefes almak istemiyoruz. Zehra hâlâ korkuyor. Kızımın psikolojisini bozdu” diye konuştu.

"ZEHRA’NIN TEDAVİSİ İÇİN YARDIM BEKLİYORUZ"

Baba Niyazi Oktay ise, maddi sıkıntı yaşadıkları için hastanelere gidip gelmekte zorlandıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Zehra enfeksiyon kaptı. Biz istiyoruz ki, Zehra devamlı bir hastanede kalıp iyileşsin. İki çocuğu var. Onlara annelik yapsın. Ben artık bir baba olarak kadına yönelik şiddet olaylarını duyunca üzülüyorum. Vatandaşlarımızdan Zehra’nın tedavisi için maddi yardım bekliyoruz. Sürekli hastanede kalırsak orada takip ediliyor ve enfeksiyona engel olunuyor. Zehra’nın mutlaka iyileşmesini istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.