Keskin nişancılar jet üssünde "kuş uçurtmuyor"

Keskin nişancılar jet üssünde "kuş uçurtmuyor"

FETÖ'nün darbe girişimine bazı personelinin helikopterlerle katıldığı Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı ile kentteki askeri birliklerde adeta "kuş uçurtulmuyor"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine bazı personelin helikopterlerle katıldığı Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı ile kentteki birliklerde adeta "kuş uçurtulmuyor". Polis Özel Harekat timleri, jet üssünde aralıksız nöbet tutuyor.
 
Darbe girişiminin ardından Konya'daki askeri birliklerin girişleri kepçe, kamyon ve belediye otobüsleriyle kapalı tutuluyor. Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığında ise güvenlik önlemleri artırıldı.
 
Polis, darbe karşıtı askerlerle hangarların önlerini bazı araçlarla kapatırken, helikopterler ise kontrol altında tutuluyor. Üsten izinsiz herhangi bir helikopterin kalkış yapmaması için her türlü önlem alındı. Üsse giriş çıkışlar da koordineli ve kontrollü şekilde sağlanıyor.
 
Uçuş faaliyetinin olmadığı üste, uçakların rutin ve zorunlu bakımları ise aksatılmadan yapılıyor. Konya Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalarda, radar sistemi yüksek volüm ve aktif olarak kullanılıyor. Her türlü ihbarın anında değerlendirildiği üste, şu ana kadar bir olumsuzluk tespit edilmedi.
 
Her türlü bilgi de anında valiliğe iletiliyor.
 
- "Önce vatan"
 
İlk günden itibaren üssün çeşitli noktalarına keskin nişancılar yerleştirildi. Neredeyse gözlerini bile kırpmadan aralıksız nöbet tutan keskin nişancılar, üste adeta "kuş uçurtmuyor".
 
Keskin nişancıların evlerine bile gitmediği, verilen izne rağmen "önce vatan" diyerek görev bölgelerinden ayrılmadıkları bildirildi.
 
- Üsten birçok asker tutuklandı
 
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, aralarında Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar'ın da bulunduğu üste görev yapan birçok rütbeli asker tutuklanmıştı. 
 
Görevli MAK Tim Komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar'ın 3 tim, 2 helikopter, 6 bin mermi, 4 makineli tüfek, el bombaları ve ağır silahlarla İstanbul'a giderek darbe girişimine katıldığı bildirilmişti.
 
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ı rehin alan timlerdeki bazı darbeci askerlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele de saldırı düzenleyenler arasında olduğu ortaya çıkmış, darbe girişimine Konya'daki üsten katılan timin, tam teçhizatla donatılan araçlarla, "Hava Kuvvetleri Komutanını korumaya gidiyoruz" diyerek kentten ayrıldıkları belirtilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.