Kesk Başkanı Özgen: Ana Dili Mühürleyemezsiniz

Kesk Başkanı Özgen: Ana Dili Mühürleyemezsiniz

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, ana dilde eğitimin evrensel bir hak olduğunu söyledi. Özgen, "Ana dili mühürleyemezsiniz. AKP hükümetinin polis şiddetiyle yürüttüğü gelişmeleri ve engellemelere son verilmelidir. Gözaltında olan bütün...

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, ana dilde eğitimin evrensel bir hak olduğunu söyledi. Özgen, "Ana dili mühürleyemezsiniz. AKP hükümetinin polis şiddetiyle yürüttüğü gelişmeleri ve engellemelere son verilmelidir. Gözaltında olan bütün arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır." dedi.

KESK Diyarbakır şube üyeleri önceki gün açılışı yapılan ve ikinci kez mühürlenen Ferzad Kemanger İlk Okulu’nda çıkan olaylarla ile ilgili basın açıklamasını yaptı. Okul binasının önünde düzenlenen toplantıya KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve KESK üyeleri katıldı. Burada konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen , ana dilin Kürt halkının bir özgürlük parçası olduğunu belirtti. Ana dilde eğitim hakkı talebi uzun bir süredir verilen mücadele ile Türkiye ve dünya kamuoyunda yerini aldığını belirten Özgen”Bu eğitim ve öğretim sürecinin başladığı dönemde Amed’de ,Cizre’de ve Yüksekova’da sembolik de olsa kendi ana dilinde eğitim hakkını kullanmaya yönelik atılan adım ve geliştirilen süreç bir özgürlük parçasıdır." şeklinde konuştu.

Ana dile kelepçe vurulmayacağını vurgulayan Özgen , hükümetinin polis şiddetiyle yürüttüğü gelişmeleri ve engellemelere son vermesi gerektiğini anlattı. Gözaltında alınanların serbest bırakılması gerektiğinin altını çizen Özgen şöyle konuştu: "Bu uğurda mücadele eden insanlarımızın suç işleyemediği, tam tersine evrensel demokratik bir hakkı hayata geçirmek için mücadele ediyor. Ana dilde eğitim hakkını evrensel bir hak olduğunu ve evrensel hakkın bu ülkenin bütün hakları hayata geçmesi gerekir. Bunun için de Hükümetin Kürt sorunun barışçıl ve demokratik müzakereler sürecinde ana dil eğitim hakkının hayata geçirmek için adım atmaya çağırıyoruz. Biz Kürt halkı ve demokrasi güçleri ile beraber bu hakkın hayata geçmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.