Keşif Ekibi, Burdur’un Tarihi Ve Ören Yerlerini Ziyaret Etti

Keşif Ekibi, Burdur’un Tarihi Ve Ören Yerlerini Ziyaret Etti

Antalya Keşif Ekibi Derneği, 32. programını Burdur’a gerçekleştirdi. Ekip üyeleri, Burdur’da Susuz Han, İncirli Han, İnsuyu Mağarası, MAKÜ, Burdur Müzesi, Kuş gözlem evi, Serenler Tepesi’ni gezdi. Antalya’dan Burdur’u ziyarete giden...

Antalya Keşif Ekibi Derneği, 32. programını Burdur’a gerçekleştirdi. Ekip üyeleri, Burdur’da Susuz Han, İncirli Han, İnsuyu Mağarası, MAKÜ, Burdur Müzesi, Kuş gözlem evi, Serenler Tepesi’ni gezdi.

Antalya’dan Burdur’u ziyarete giden Keşif Ekibi, ilk olarak Susuz Han ve İncirli Han’ı gezdi. Buranın tarihçesi hakkında Keşif Ekibi’ne Semih Seçkin bilgi verdi. Osmanlı döneminde hanların ve kervansarayların sadece ticaret merkezi ve pazar olarak kullanılmadığını kaydeden Seçkin, Selçuklu Hanlarının Osmanlı döneminde özellikle istihbarat merkezleri olduğunu, hana gelenlerin kayıtları tutulurken, geldiği ve gittiği yerler, sattıkları ve memleketleri hakkındaki bilgilerinde arşivlendiğini ifade etti.

Tarih turunun ardından ekip üyeleri İnsuyu Mağarası’nı da gezdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek’in karşıladığı Keşif Ekibi Türkiye’nin turizm’e açılan ilk mağarasına hayran kaldı.

Burdur Müzesi’ni de gezen ekibe müze müdürü Hacı Ali Ekinci eşlik etti. Dünyadaki sayılı tunç heykelleri ve nadide parçaları görme fırsatı bulan üyeler Burdur’a gelen misafirlerin kesinlikle Burdur Müzesi’ni ziyaret etmeleri hususunda tavsiyelerde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.