Keşfederek öğrenme kalıcı bilgi sağlıyor

Keşfederek öğrenme kalıcı bilgi sağlıyor

Özel Gençlik Anaokulu, öğrencilerine çocukların doğayla iç içe olduğu bir ortam sunuyor.

Özel Gençlik Anaokulu, öğrencilerine çocukların doğayla iç içe olduğu bir ortam sunuyor. 2 bin 73 metrekarelik açık hava, yeşil alan ve mini hayvanat bahçesi ile öğrenciler keşfederek öğreniyor.

Bugünün çocuklarının doğayla ilgili deneyimlerinin olmadığını belirten Okul Müdürü Aliye Duman, “Bırakın doğayı sokakta ya da parkta açık havada oynayamayan çocuklar var. Sebebi her ne olursa olsun, ister ailelerin ve çocukların zamansızlıkları, ister oyun alanlarının azalması, sokakların trafik açısından güvenilir yerler olmaması, ister annelerin açık havada koşunca çocuğum terler, üşütür endişeleri, ya da son senelerde ortaya çıkan hayvan ya da haşerelerden geçen hastalıklar, sonuç olarak çocukların artık özgürce serbest bir şekilde sokakta ya da parklarda oynamasına engel oluyor. Çocuklar gittikçe sokaklarındaki doğadan uzaklaşıyorlar” dedi.

Gençlik Anaokulu’nun bunu dikkate alarak öğrencilerine çocukların doğayla iç içe olduğu bir ortam sunduğunu ifade eden Duman, şöyle konuştu: “Keşfederek öğrenme öğrencide kalıcı bilgilerin oluşmasında yardımcı olur. Gençlik Anaokulu 2 bin 73 metrekarelik açık hava alanına sahip. Bu alan öğrencilerin gelişimine katkıda bulunacak materyallerle dolu. Geniş bir bahçeye sahip olan okulumuz içindeki mini hayvanat bahçesi de öğrencilerin ilgisini çekiyor. Mini hayvanat bahçesinde kazlardan ördeklere kuzulardan tavuklara çeşitli hayvanlar yaşıyor. Bununla beraber bahçede yer alan meyve ağaçları öğrencilere meyveleri dalından toplayarak yeme imkânı sağlıyor. Günümüz koşullarında öğrencilerin birçoğunun apartman hayatında yaşadığı düşünüldüğünde Gençlik anaokulu doğa ile iç içe verdiği eğitimle velilerin tercih sebebi olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.