Kerry, Endişelerini Davutoğlu’na İletti

Kerry, Endişelerini Davutoğlu’na İletti

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Başbakan Erdoğan’ın İsrail ile ilgili söylediği sözlere yönelik endişelerini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na ilettiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Marie Harf günlük basın...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Başbakan Erdoğan’ın İsrail ile ilgili söylediği sözlere yönelik endişelerini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na ilettiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Marie Harf günlük basın toplantısında John Kerry ile Ahmet Davutoğlu’nun bölgedeki gelişmelerin ele alındığı bir görüşme yaptığını söyledi. Konuşmanın içeriği hakkında detaylı bilgi vermeyen Harf, görüşmede Başbakan Erdoğan'ın sert söylemlerinin de gündeme geldiğine işaret etti. Harf, “Dışişleri Bakanı Kerry, birkaç kez gördüğümüz kışkırtıcı açıklamalarla ilgili olarak endişelerini Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde gündeme getirdi.” dedi.

Harf, üst düzey Amerikalı yetkililerin de Washington ve Ankara’daki Türk yetkililere söz konusu meseleye yönelik düşüncelerini ilettiklerini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.