Kerkük'te Peşmerge Ve Işid Militanları Burun Buruna Nöbet Tutuyor (Özel)

Kerkük'te Peşmerge Ve Işid Militanları Burun Buruna Nöbet Tutuyor (Özel)

Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD)militanları ile Irak Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi silahlı gücü Peşmerge askerleri, Kerkük'e 15 kilometre uzaklığındaki bölgede karşılıklı nöbet tutuyor. Yaklaşık 65 kilometre uzaklığındaki IŞİD...

Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD)militanları ile Irak Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi silahlı gücü Peşmerge askerleri, Kerkük'e 15 kilometre uzaklığındaki bölgede karşılıklı nöbet tutuyor.

Yaklaşık 65 kilometre uzaklığındaki IŞİD ile Peşmerge arasındaki sınır bölgesinde şu anda çatışmalar yaşanmıyor. IŞİD ile Peşmerge askerleri arasındaki mesafe ise sadece 30 metre. Peşmerge askerleri 24 saat ırmakın karşı tarafında mevzilenen IŞİD militanlarını izlerken, terör örgütü militanlarının mevzilerindeki sessizliği dikkat çekiyor. Peşmerge askerleri son dönemlerde IŞİD ile aralarında çatışma yaşanmadığını ifade ediyor. Peşmerge askerleri, hatta bazen köprünün başında IŞİD militanlarıyla karşılık konuştuklarını aktarıyor.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan Peşmerge Komutanı General Resul Ömer, son dönemlerde terör örgütü ile çatışma yaşanmadığını aktardı. Ömer," Terör örgütü ile aramızda nehir akıyor. Son dönemlerde çatışmıyoruz. IŞİD konusunda dostumuz Türkiye'den destek bekliyoruz. Türkiye, yardımsever bir ülke, ama bu konuda çok sessiz." dedi.

Cuma Muhammed isimli Peşmerge ise," Bir birimize çok yakınız. Aramızda 30 metre var. Bazen köprü başında konuşuyoruz. Biz nehirde yüzerken IŞİD militanları yanımıza geliyorlar, konuşuyoruz. " ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.