Kendini Yakmak İsteyen Afgan Mülteciyi Polisler Yangın Tüpüyle Engelledi

Kendini Yakmak İsteyen Afgan Mülteciyi Polisler Yangın Tüpüyle Engelledi

Başkent Ankara'da 5 çocuğu ile eşinin gözleri önünde üzerine benzin döküp kendini yakmak isteyen Afgan mülteciyi, polis ekipleri güçlükle etkisiz hale getirdi. Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde gerçekleşen...

Başkent Ankara'da 5 çocuğu ile eşinin gözleri önünde üzerine benzin döküp kendini yakmak isteyen Afgan mülteciyi, polis ekipleri güçlükle etkisiz hale getirdi. Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde gerçekleşen olayda, şahsa önce yangın tüpüyle müdahale eden polis daha sonra şahsın elindeki çakmağı aldı.

Olay, Çankaya ilçesi Tiflis caddesi BM Mülteciler Yüksek Komiserliği binası önünde yaşandı. Alınan bilgiye göre, 7 yıldır Türkiye’de bulunan ve başka bir ülkeye iltica için dosyanın onaylanmasını bekleyen Salim Emiri olumsuz cevap alınca kendini yakmak istedi. Emiri, 5 çocuğu ve eşinin gözleri önünde üzerine benzin döktü. Binada görevli polis memurları hemen harekete geçti. Polis, şahsa önce yangın tüpüyle müdahale etti. Görevli polis daha sonra Emiri’nin elindeki çakmağı güçlükle aldı. Etkisiz hale getirilen Salim Emiri kelepçelenip, polis aracına bindirildi.

BİR POLİS MEMURU MÜDAHALE SIRASINDA ELİNDEN YARALANDI

İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Elinden hafif şekilde yaralanan polis memuru ayakta tedavi edildi.

Bu sırada Emiri’nin ağlayan çocukları uzaklaştırıldı. Kaldırıma oturan ve gözyaşlarına boğulan çocukları karakol polisleri sakinleştirmeye çalıştı. Emiri ve ailesi daha sonra polis eşliğinde karakola götürüldü.

Görgü tanığı bir Afgan, şahsın birden bina önüne geldiğini ve üzerine benzin döktüğünü anlattı. Polisin olayı fark etmesiyle şahsa müdahale ettiğini söyledi.

Öte yandan, yaşanan olay başka bir mültecinin cep telefonuna yansıdı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.