Ali Ayata

Ali Ayata

Kendimize sahip çıkmalıyız

Kendimize sahip çıkmalıyız

Ülke gündemi son günlerde terör olaylarıyla meşgul olmaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi suçlu kim ya da kimler oluyor.  Bizler öyle bir milletiz ki bilmediğimiz konuda bile işin ehlinden daha iyi biliyormuş gibi olayı yorumluyoruz.  Öğretmen öğretmenliğini yapsa, gazeteci tarafsız haberciliğini yapsa mesele kalmaz.  Görüyoruz ki siyaset denilen kavram ilkokul öğrencisinin diline kadar, düşmüş durumda.

**

Bana da diyebilirsiniz. Sen inşaat işi yapıyorsun gazetede köşe yazısı yazmak neyine diyebilirsiniz.  Ben gazeteci değilim siyasette yapmıyorum zaten. Amaç ve gayem içimizde anlatamadıklarımızı yine sokaktaki gözlemlerim ile yazıyorum.  Hedefim kendim de içinde olmak üzere cahilliklerimizi tespit edip mümkünse kendimden başlayarak düzeltme gayesindeyim.

**

Cahiller gibi “ Neden sigara içiyorsun?”  sorusunu yöneltmekten ziyade “Neden içmemesi gerektiğini” anlatırım. Kısacası yazdığım yazılar “neden cahil olduğumuzu”  anlatmaktan ziyade “neden cahil olmamamız” gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.

**

Şimdi niyet ve gaye faslını geçtikten sonra konumuza devam edelim.  Herkesin bir dünya telaşı ve beşeriyet istikbalini kazanma derdi var.  Bunun yanı sıra da bu istikbali bozma, yıkma derdinde olanlarda var. Şüphesiz ki Müslüman bir beldedeyiz ve hayatımızı ona göre yaşama gayretindeyiz.  İlk kan bugün akmadı ve yarın da son bulmayacak. Dolayısıyla kanı akıtanlara aynı yöntem ile cevap vermek, aynı kanı bizim de akıtmamız demektir.

**

Dostlar           

Kendimize sahip çıkmalıyız.  Kin kusmak yerine daha çok çalışmalıyız. Vatana hizmetin esaslarını yerine getirmek zorundayız. Etnik ayrımlara kapılmadan hedeflerimize en kısa sürede ve sağlam bir şekilde ulaşmalıyız. Herkes işini layıkıyla en iyi şekilde yapmaya gayret etmeli. Öğretmenler geleceğin  liderlerini en iyi şekilde yetiştirmeli, üretim tesisindeki firmalarımız hiçbir devlete bağlı kalmadan tamamen milli bir üretim için çalışmalı, devlet memuru mesai saatini en verimli şekilde kullanmalıdır.

**

Müslüman bir beldenin savaşı da kavgası da asla bitmez. Ama ateşe su serpen biz olmalıyız.  Dış mihrakların baskısına maruz kalarak da olsa milli iradenin hizmetçilerinden olmalıyız. Evlatlarımız cafe denen mecralarda hayatlarını tüketmemeli. Akıllı telefonların kurbanı olmamalıyız.

Kısacası ülkemizin KÖLESİ olalım, akıllı telefonların kurbanı olmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR