Kemikleri Bulunan 9 Afgan Göçmen, Cinayete Kurban Gitmiş

Kemikleri Bulunan 9 Afgan Göçmen, Cinayete Kurban Gitmiş

Edirne’nin Bulgaristan sınırındaki Budakdoğanca Köyü’nde kemikleri bulunan 9 Afgan uyruklu kaçağın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Sınıra yaklaşık 500 metre mesafede bulunan köyde, tarlasına giden bir köylü vatandaş Kırçeşme...

Edirne’nin Bulgaristan sınırındaki Budakdoğanca Köyü’nde kemikleri bulunan 9 Afgan uyruklu kaçağın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Sınıra yaklaşık 500 metre mesafede bulunan köyde, tarlasına giden bir köylü vatandaş Kırçeşme mevkiine geldiğinde buradaki çalılıkların içerisinde insan kemiklerini fark etti. Köylü vatandaş durumu muhtara bildirdi. Muhtar ise İl Jandarma Komutanlığı’na haber verdi. Bölgeye giden jandarma ekipleri alanda yaptığı araştırmada aralarında kadın ve çocukların olduğu 9 kişinin kemiklerini buldu. Toplanan kemikler incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yasa dışı yollardan Bulgaristan’da geçmeye çalıştığı sırada soğuktan donarak öldüğü tahmin edilen kaçakların adli tıp kurumundan gelen raporda silahla ve kafalarından aldığı darp sonucu öldürüldüğü tespit edildi. Kaçak göçmenlerin gasp edilerek öldürülmesi olayının aydınlatılması için Edirne İl Jandarma Komutanlığı çok yönlü çalışma başlattı. Olayla ilgili olarak kaçaklardan birisinin üzerinden çıkan bir fotoğraftan hareket eden jandarma cinayeti adım adım çözdü. Önce fotoğraftan, fotoğrafın çekildiği il ardından fotoğrafı çeken fotoğrafçı tespit edildi.

Bu kapsamda fotoğrafı çekildiği ile giden jandarma ekipleri fotoğrafçıyı buldu. Fotoğrafçının ifadeleri doğrultusunda o ilde yaşayan Afgan uyruklu bir şahısla irtibata geçildi. Ölen kaçakları tanıdığını söyleyen şahıs, Afgan kaçakların sınıra doğru hareket etmeden önce konuştuğu bir kişinin telefonunu verdi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla telefonun ait olduğu şahıs ile olayla ilgisi bulunan 3 kişi tespit edildi.

Daha sonra 4 kişiye yönelik teknik ve fiziki takip başlatıldı. Jandarma yaklaşık 3 ay süren takibin ardından Edirne, Kırklareli ve Adana illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda Adana’da E.K, Kırklareli’de O.T ve Edirne’de ise A.F ve L.F isimli şahıslar gözaltına alındı. Edirne’ye getirilen şahıslar İl Jandarma Komutanlığı’nda sorgudan sonra suç delilleriyle birlikte adliyeye sevk edildi. Şahıslardan E.K., "Canavarca ve Hunharca Adam Öldürmek” suçundan tutuklandı. Diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.