Kelebekler Vadisi açıldı

Kelebekler Vadisi açıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açıldı. Başbakan Davutoğlu, Kelebekler Vadisi'ne ziyaretler 1 ay boyunca ücretsiz olacağını müjdeledi

Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla resmi olarak hizmete girdi. Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Vali Muharrem Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Musa Arat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KELEBEKLER RABBİMİZİN ZİKRİNİ HATIRLATIR

Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kelebekler Vadisi'nin yapımınında emeği geçen herkese teşekkür etti. 3 yıl önce Kelebekler Vadisi'nin temel atma törenine katıldığını dile getiren Davutoğlu, “Çok şükür bugün bu tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Konya kadim medeniyetimizin ilk başkenti. Konya maneviyatımızı oluşturan inancımızın başkenti. Konyamızın gelişiminin önünü açıyoruz. Sanayinin, tarımının gelişmesi için çalışıyoruz. Kelebekler Vadisi, Tropikal Kelebek Bahçesi çok güzel bir eser. 385 bin metrekarelik bir alanda Konya çok iyi bir dinlenme alanına sahip olacak. Burada basketbol sahaları, futbol sahaları, tiyatro alanları olacak. Selçuklu Belediyesi tarafından turizme kazandırılan ve kendine özgü tasarımıyla Türkiye’de ilk olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip ve içerisinde 15 farklı türde binlerce kelebeğin uçtuğu bir yer olacak” dedi.“Kelebekler çok kısa ömründe bize çok şeyler öğretiyor” diyen Başbakan Davutoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kelebeklerin ömürleri çok kısadır ama bize hep Rabbimizin zikrini hatırlatır. Bugün dünyada çok nadir olan Tropikal Kelebekler Vadisi'ni Konyamıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiden bu tesisin hayırlı olmasını diyorum. Tropikal Kelebek Bahçesi'nin Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Ramazan ayınız mübarek olsun. Yaklaşan Kadir geceniz mübarek olsun."

SELÇUKLU'NUN DEĞERİ YÜKSELİYOR

Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'da şehir parklarının sayısını artırdıklarını belirterek, yeni yatırımlarla Selçuklu'nun marka değerini yükselttiklerini söyledi. Yeni yaşam alanlarıyla her yaş grubundan insanlara hitap ettiklerini dile getiren Altay, "Hizmet önceliğimizde çocuklarımız var. 5 bin 500'e yakın çocuğumuz hizmet alıyor. 11 spor salonu hizmet veriyor. Yüzme havuzları hizmete gidiyor. Vizyon projeleri hizmete ortaya koyuyoruz. Kelebekler Vadisi, Tropikal Kelebek Bahçesi şehrimizin marka değerini artıracaktır. Engelli kardeşlerimiz için otizm ve down sendromlu kardeşlerimizin rahat nefes alacağı yaşam alanları oluşturuyoruz. Çocuklarımız burada kendileri için özel eğitim alacak. Selçuklu'ya hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bize desteğini esirgemeyen sizler için Selçuklu'yu Türkiye'nin en yaşanabilir ülkesi haline getirmeyi hayal ediyoruz" diye konuştu.

SELÇUKLU'NUN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Selçuklu'nun çehresinin vizyon projelerle değiştiğini dile getiren Başkan Altay, şunları söyledi: "Sille restorasyonuyla birlikte tarihi yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz. Sille yeni bir cazibe haline gelmeye başladı. Her gün çok sayıda turist Sille'yi ziyaret ediyor. Selçuklu Kongre Merkezi vizyon projelerimizden biri daha. 18 ayrı salonda Konya'ya bir başyapıt kazandırıyoruz. Konya'nın bir kongre turizmi merkezi olması için çaba gösteriyoruz." Konuşmaların ardından Başbakan Davutoğlu ve protokol üyeleri kurdeleyi keserek, Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Davutoğlu, Tropikal Kelebek Bahçesi'ne ziyaretlerin 3 Ağustos'a kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

KELEBEKLER VADİSİ HAKKINDA

Konya’nın en büyük parkı olan Kelebekler Vadisi Parkı’nda yer alan ve kelebek figüründeki mimari yapısıyla Konya’nın simge eserleri arasına giren Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, bin 600 metrekarelik kelebek uçuş alanı olmak üzere toplamda bin 600 metrekarelik bir kullanım alanına sahip.Bir mucizeye ev sahipliği eden eser, 98 türe ait 20 bin adet tropikal bitkiye ve 15 türde yaklaşık 6 bin kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor.Açılışın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti İl Teşkilatı'nın Konya Şehir Stadyumu'nda düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

DAVUTOĞLU MEVLANA MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Davutoğlu, Yusuf Ağa Yazma Eser Kütüphanesi ve Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Mevlana Müzesi çıkışında vatandaşlar Başbakan Davutoğlu’na sevgi gösterisinde bulundu.

HALİD ŞEN merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum