Keklik üreten kurumun keklik avlayan personeli!

Keklik üreten kurumun keklik avlayan personeli!

Kene ve süneyle mücadele için kınalı keklikleri Bakanlık doğaya bırakıyor, personeli ise avlıyor.

Kene ve süneyle mücadele için kınalı keklikleri Bakanlık doğaya bırakıyor, personeli ise avlıyor. Ilgın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisi S. G. Av tüfeği ile vurduğu keklikleri boğazlarından asarak çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak ‘profil fotoğrafı’ yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’nün "Keklik Üretimi Projesi" ile kene ve süneyle kınalı keklikle savaşmayı hedefleyen bakanlık özel keklik üretim tesisleri kurarken bakanlık bünyesinde çalışan personelin Kınalı Keklikleri avlayarak öldürdüğü fotoğrafları sosyal medyada paylaşması vatandaşlardan tepki çekti. Bakanlık yaptığı proje ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kene ve emgi yaparak buğdayın kalitesi ve verimini düşüren süne ile biyolojik mücadelesi için üretilecek kekliklerin doğaya bırakılması amacıyla başlatılan proje sayesinde, doğal hayatın zenginleştirilmesi de hedefleniyor.

Ilgın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde çalışan bir personeli ise avladığı kınalı keklikleri boğazlarından yaptığı özel kemir ile asması ve bunu sosyal medyada paylaşması tepkilere neden oldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede  S. G.'nin yasal avlanma sınırları içerisinde av yaptığı tespit edilerken S.G.' ile avlanan bir kişiye sınırları aştığı için cezai işlem uygulandı.

HÂLİD ŞEN

GÜNCELLEME: Gazetemizi arayan S.G.yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde çalışıyorum diye av yapamayacak mıyım? Ben yasal ve kayıtlı bir avcıyım. Yasal sınırlar içinde keklik avı yaptım. Fotoğraflar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede benim yasal sınırlar içinde av yaptığım tescillendi. Beraber ava gittiğimiz arkadaş limitleri aştığı için ceza aldı."

whatsapp-image-2017-07-20-at-15.34.34.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum