Kedi işkencecisine 3 yıl hapis cezası verildi

Kedi işkencecisine 3 yıl hapis cezası verildi

Eskişehir’de bir kediyi yaralayarak telef eden ve görüntülerini sosyal medyada paylaşan üniversite öğrencisi, 3 yıl hapis cezası aldı.

9 Şubat 2014 tarihinde Eskişehir’de yaşanan olayda sahiplendiği kediyi yaralayan üniversite öğrencisi M.C.A., hayvanın can çekişme görüntülerini sosyal paylaşım sitesinde yayınladı.

Olayın ardından M.C.A., yarıyıl tatili için gittiği memleketi Bartın’da gözaltına alındı. İfadesi alınan M.C.A. serbest bırakılırken, hakkında konuyla ilgili dava açıldı.

"PİŞMANIM AMA KÖTÜ İNSAN DEĞİLİM"

Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına tutuksuz sanık M.C.A., anne ve babası, hayvanseverler ve avukatlar katıldı. Duruşmada konuşan M.C.A. suçunu kabul ettiğini söyleyerek, “Pişmanım ama sürekli hayvan öldüren bir insan değilim. Evimde de hala kedi ve köpek besliyorum. Kötü bir insan olsam hala hayvan beslemem. Psikolojim bozuk değildir. Vereceğiniz cezanın ertelenmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Duruşmaya katılan avukatlar ve hayvanseverler ise M.C.A.nın cezalandırılmasını talep etti.

KARAR

Kararı açıklayan Hakim Orhan Küçükfidancı, sanık M.C.A.nın ‘haklı bir neden olmaksızın sahipli bir hayvanı öldürme’ suçunu işlediğinin sabit görüldüğünden 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Küçükfidancı kararın açıklanmasının ardından, “En üst hadden vicdanıma dayanarak ceza verdim” dedi.

"ZARARI ÖDEMEK İSTEDİ"

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına açıklamalarda bulunan Avukat Buket Ünlü Hatip, "Sanık, yargılama sürecinde vermiş olduğu ifadesinde, pişman olduğunu ve kendisine bir zarar bildirilmesi durumunda bu zararı ödemek istediğini belirtmiştir. Sanık tarafından verilen bu ifade, samimiyetten yoksun olup tümüyle ceza almaktan kurtulmaya yöneliktir. Kendisine sahipleri tarafından güvenilerek emanet edilen ve sadece onu koruyup, gözetilmesi istenen bir canlının öldürülmesi en başta onu emanet eden sahipleri olmak üzere hepimizi üzüntüye boğmuştur. Bu durum bize güven kavramının önemini bir kez daha hatırlatmıştır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE İLK KEZ BİR HAYVANA ZARAR VEREN İNSAN HAPİS CEZASI ALDI"

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt ise, bugün davanın sonuçlandığını belirterek, Türkiye'de ilk kez bir hayvana zarar veren insanın hapis cezası aldığına dikkat çekti. "Bu, hem hakimin çok duyarlı olması hem avukatlarımızın çabası hem de hayvan korumacıların dik duruşları sayesinde olmuştur" ifadelerini kullanan Kurt, şöyle konuştu: "Bu inşallah Türkiye'de örnek bir karar olur. Bu kararın duyulmasını istiyoruz. Çünkü insanlar artık korkmalı ve hayvana zarar verdiklerinde cezalandırılacaklarını bilmeli. Hayvanların mal olarak yargılanmasına karşıyız ama maalesef mal olarak yargılanması sonucu bu cezayı aldı. 3 yıl hapis cezası aldı, temyiz yolu açık. Temyizden dönmezse hem sabıkasına işlenmiş olacak hem de 3 yıl hapis yatacak. Bu hepimizi çok mutlu eden bir karar. Tabi ki İletki'yi geri getirmeyecek ama en azından içimize biraz su serpti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.