Kazanmak şart oldu!

Kazanmak şart oldu!

Torku Konyaspor, dış sahada oynadığı 6 maçın 4’ünü kaybederken, sadece 2 maçı berabere kapattı. Kartal, Ziraat Kupasında yenildiği Gençlerbirliği'ni ligde yenmenin hesaplarını yapıyor

Torku Konyaspor’da, Cumartesi günü deplasmanda oynanacak Gençlerbirliği maçı hazırlıkları dün başladı. Ziraat Türkiye kupasında, gruplarda Gençlerbirliği ile önceki gün oynadığı maçı 2-0 kaybeden yeşil-beyazlılar, rakibiyle Cumartesi günü de ligde karşı karşıya gelecek. Kupa maçının ardından akşam Konya’ya dönen Torku Konyaspor’da hazırlıklar dün yapılan yenileme antrenmanıyla başladı. Gençlerbirliği maçında forma giymeyen futbolcular ise teknik-taktik çalışma yaptı.

Torku Konyaspor’da, Cumartesi günü Ankara 19 Mayıs stadında oynanacak maçın hazırlıkları Cuma günü tamamlanacak ve takım aynı gün Başkent'te gidereke kampa girecek. Kartallar, kupada yenildikleri Gençlerbirliği’ni, Cumartesi günü ligde yenerek, 3 puanla birlikte moral ve güven kazanmayı amaçlıyor.

Süper ligde, iç sahada 4 galibiyet ve 2 beraberlik alan ve sahasında ilk yenilgisini geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında alan Torku Konyaspor, deplasman maçlarında aynı başarıyı gösteremedi. Kartallar, dış sahada oynadıkları 6 maçın 4’ünü kaybederken, sadece 2 maçı berabere kapattı. Temsilcimiz, Gençlerbirliği’ni sahasında devirerek hem dış saha şanssızlığını yenmek, hem de galibiyetle yeniden buluşmak için mücadele edecek. Gençlerbirliği ile oynanan kupa maçına ligde oynama şansı bulamayan veya az bulan futbolculardan oluşan bir kadro ile çıkan Torku Konyaspor’da, ligde oynanacak Gençlerbirliği maçı öncesi cezalı futbolcu yok. Sakat olan Marica ve Mehmet Güven’ini tedavileri sürdürülmekte.

UMARIM KÖTÜ DÖNEM KISA SÜRER

Gençlerbirliği ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 2.maçının ardından konuşan Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, lig ve kupada kötü bir dönemin içerisine girdiklerini ve bu dönemin kısa sürmesini umut ettiklerini söyledi. 'Gençlerbirliği ile 4 günde iki kez karşı karşıya gelecektik. İlk maçı kupada oynadık ve maalesef istemediğimiz bir sonuçla sahadan ayrıldık' sözleriyle açıklamasına başlayan Aykut Kocaman, "Bakıldığında bugün ligdeki maçlarımızda fazla forma şansı bulamayan oyuncularımızı sahaya sürerek lig ve kupadaki yoğun maç maratonunda onlardan da kadromuza kazandırmak istediğimiz isimleri tespit etmek istedik. Nispeten bu isteğimizi yerine getiren oyuncularımız oldu. Fakat kupadaki ikinci maçımızı da kaybettik. Ligdeki son Galatasaray maçında olduğu gibi Gençlerbirliği'nin de kalemize geldiği ilk pozisyonun gol olması istemediğimiz bir durum. Umarım içerisinde bulunduğumuz kötü dönem kısa sürer ve bir an önce toparlanırız" şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.