Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kazanmak önemli

Kazanmak önemli

Futbol tabiriyle 6 puanlık bir maçtı.
Dahası, kazananın nefesleneceği ve tırmanışını sürdüreceği bir maça çıktı Torku Konyaspor ile Çaykur Rizespor, Pazartesi akşamı Atatürk stadında.
Dolayısıyla, önemli maçtan 3 puanla ayrılan ve sevinen taraf, ev sahibi Konyaspor oldu.. Kartallar, bu galibiyetle puanlarını 16’ya çıkartarak 12. sıraya yükseldiler.

Kalitesiz ucuz kömür dağıtımı sonucu hava kirliliğinin stadın üzerine yoğun bir sis tabakası gibi çökmesiyle maçın ilk yarısında adeta  seyirciler ve futbolcular nefes almakta zorlandılar dersek yanlış olmaz.
İlk 45 dakikaya baktığımız zaman, her iki takım açısından da Ömer Ali’nin kaleyi bulmayan şutu dışında pozisyonsuz geçti. Ama olması gereken, vasat futbolda olsa kazanmaktı.

Torku Konyaspor’da, sakatlıkları nedeniyle Ali Turan, Gekas ve Djalma kadroda yer almadı. Beşiktaş maçında sakatlanan Hasan Kabze ise ilk 11’de yoktu.

Bu yarıya, hakemlerin 25. dakikada vermedikleri penaltı damgasını vurdu.
Oboabona topu sol koluyla kontrol etmesine karşın hakemler oyunu devam ettirdi. Haydi, orta hakem arkada kaldı, pozisyonu göremedi diyelim. Ya yan hakem Ekrem Kan ve Emre Yıldırım’a ne demeli.  

Bu pozilyon bana, 6 hafta önce Samsunspor ile Gaziantep BŞ arasında oynanan PTT 1. lig maçını hatırlattı. Cünkü, o maçta kale arkası hakemler yoktu ve orta hakem, pozisyonu göremediği için penaltıyı vermemiş ve 3 maç cezaya girmişti.

Ama aynı hafta Barış Şimşek olmadık hatalar yapmasına rağmen görev almaya devam etmişti.  Merak ediyorum, Torku Konyaspor-Rizespor maçında penaltıyı vermeyen Tolga Özkalfa ceza alacak mı?..  

Maçın ikinci yarısında yağmurla birlikte goller de geldi..  Bir anda bastıran yağmur kirli havayı kısmen dağıtırken Torku Konyaspor’da gole kavuştu.

Ligin başından buyana hep eleştirdiğimiz ve Beşiktaş maçından sonra da bundan nasibini alan genç futbolcu Ömer Ali, ceza sahasına kadar kendi taşıdığı topu, Thorvaldson’un düzeltmesiyle bir anda önünde buldu ve meşin yuvarlağı şık bir vuruşla Rizespor ağlarına göndererek tribünleri ayağa kaldırdı.

Maçın 55. dakikasından sonra Rizespor ayağa paslarla topa daha çok hakim oldu.. Bu, adeta golün geleceğinin göstergesi gibiydi. Nitekim, konuk takım 73. dakikada Oboabona ile eşitliği sağladı.

25. dakikada verilmeyen penaltı poızisyonunun içerisinde olan ve takımının beraberlik golünü atan Oboabona, 81. dakikada da topu kendi kalesine göndererek Konyaspor’a galibiyetin kapısını açtı ve maça damgasını vuran futbolcu olarak tarihe geçti.

Torku Konyaspor, sakatlıklar nedeniyle eksik çıktığı maçta, isabetsiz şutlarla dikkat çekti. Kartallar, tüm sıkıntılara rağmen Çaykur Rizespor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle yenerek derin bir nefes aldı.

İyi futboldan çok mücadelenin ve kazanma hırsının ön plana çıktığı maçta alınan galibiyet Konyaspor’u, azda olsa rahatlattı.
Durmak yok. Önümüzde, ilk yarıda oynanmayan 4 önemli bir maç var. Birinci öncelikli karşılaşma ise, Akhisar maçı.

Rizespor galibiyetini unutarak herkes bu karşılaşmalara konsantre olmalıdır. 4 maçın en az puan kaybıyla kapatılması Torku Konyaspor’u ikinci yarı için daha da rahatlatacaktır.  
Hedef, en az 22-23 puan olmalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR