Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Kazanma ruhunu yitiren takımın 3 puanı kıymetli

Kazanma ruhunu yitiren takımın 3 puanı kıymetli

Oldukça zor, bir o kadar da stresli bir durum ligin alt sıralarında yer alan takımlarla aradaki mesafenin çok fazla olmaması. Ama eğer bir takım bu mesafeyi kapatacak performans sergileyemiyorsa da “ahlar vahlar” etmenin bir mantığı yok. Evet, bu mantığı yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor için düşündüğümüzde çok rahat örtüştüğünü görebiliriz.

Temsilcimiz hafta sonu sahasında Hacettepe ile karşılaştı ve sadece 3 puan aldı. Elde edilen galibiyetle de ligdeki toplam puan 30 oldu ve 12. sıraya yükseldi. Bu tabloya görüntü olarak bakıldığında henüz “aman aman” izlenimi verecek bir durumun söz konusu olmadığı ifade edilebilir ancak 16. sırada yer alan takımla aradaki puan farkının 3 olduğunu gördüğümüzde endişe duymamak mümkün değil. 
Hacettepe karşısında sergilenen futbola baktığımızda kalan maçlar için Konyaspor’un neler yapıp neler yapamayacağını kestirmek inanılmaz güç bir durum. Onun için ben hemen burada şunun altını çizmek istiyorum ki o da şudur; “Konyaspor’un kümede kalması Turkcell Süper Ligin şampiyonu olmuş gibi sevindirecek şahsımı”evet bu abartı değil.
Çünkü bir takım, inanılmaz stresli bir durumda oynadığı maçta, kazanma isteğini, ruhunu ve mücadele gücünü sahaya  yansıtamazsa, o takımın yarınları masaya yatırılmalıdır. Maçı izlerken bu takımın bu oyunla bu lige nasıl tutunacağını çok merak ettim açıkçası.
Maça baktığımızda ne yaptığını bilmez bir tavırla mücadele eden, rakibe gol atması için davetiye çıkartan, olmadı yarı alanına kitlenen ve her şeyden önce ve önemlisi “Kazanma ruhunu yitiren” bir Konyaspor’un kendi evinde bile üzerinde ölü toprağı varmış gibi olması başka hiçbir ifadeye yer vermedi benim için.
Bu takımın ne oldu da bu duruma düştüğü apayrı bir tartışma konusu. Ve elbette bunlar da tartışılmalı.  Ancak gün değil diye düşünüyorum. Çünkü lig devam ediyor ve her hafta bir öncekinden daha zor olarak önümüzde duruyor. Tıpkı Hacettepe maçında olduğu gibi, kalan maçlarda iyi futbol değil, 3 puan olsunda nasıl olursa olsun mantığı ağır basacaktır.
Artık ligde kaldı 8 maç ve şampiyonluk mücadelesi veren rakiplerin yanı sıra UEFA için çırpınan takımların da olduğunu görmek mümkün.
Şimdi varın gerisini siz düşünün,  Konyaspor’un durumu ortada ve bu takımlar  karşısında nasıl duracağımız çok önemli. Ancak, ölü toprağını üzerimizden atıp kalan maçlarda alınacak puanlarla lige tutunabilme inancını oluşturursak, o zaman tüm korkulu komploların bir kabus olduğunu düşünüp “Çok şükür” diyebileceğiz. Aksi durumda zaten söylenecek konuşulacak çok şeyler olacaktır..
Onun için bugün itibari ile bu şehrin ileri gelenlerinin bu konuda üzerine düşeni yapması şart olmuştur.   Her ne kadar bu ifadeye “kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz” desek de ve birileri buna hep kulak tıkıyorsa ve bu takımın başına bir şey gelirse, o vicdanlar rahat olmayacaktır
Şimdi Konyaspor’un önünde çok çok önemli 8 maç var. Bu final gibi maçlar öncesi şehir el ele vermez ise yarın timsah gözyaşlarının da bir faydası olmayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR