Kazandığımız için mutluyuz

Kazandığımız için mutluyuz

Selçuklu Belediyespor Hentbol Takımı antrenörü Hasan Bakar, "İyi oynadık. Biz 10 sayı üzerinde bir fark bekliyorduk. Çok ceza aldık. Maçın yarısını cezalı oynadık. Kazasız ve problemsiz bir maç oldu. Kazandığımız için mutluyuz" dedi

Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde mücade eden temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, evinde ağırladığı Trabzonspor'u 29-21 yenmeyi başardı. Maç sonrası Selçuklu Belediyespor antrenörü Hasan Bakar açıklamalarda bulundu. Bakar, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirtirken gelecek hafta deplasmanda konuk olacakları Maliye Piyango'yu yenmek istediklerini ifade etti.

RAKİP TAKIM KONDİSYONSUZDU

Rakip takımın kondisyonsuz olduğunu belirten Selçuklu Belediyespor antrenörü Hasan Bakar, "Rakip takım kondisyonsuzdu.Oyunu yavaşlatmaya çalıştılar. Aksine bizde oyunu hızlandırmaya çalıştık. Çünkü takım kondisyonsuz, bunu avantaj olarak kullanmak istedik. Biz sistemli bir takımız, oyunu hızlı oynuyoruz. Bu maçı daha hızlı oynayabilirdik. Rakip takımda çok tecrübeli oyuncular vardı. Oyunu yönlendirmeye çalıştılar ama oyuncularım izin vermedi. Ara ara bizim telkinlerimizle rayına oturdu. Biz 10 sayı üzerinde bir fark bekliyorduk. Çok ceza aldık. Maçın yarısını cezalı oynadık. Kazasız ve problemsiz bir maç oldu. İnşallah önümüzde ki hafta Milli Piyango'yu evinde yeneriz. Milli Piyango'yu yenersek  ligde kalma adına önemli bir avantaj elde etmiş oluruz" sözlerini kullandı.

YAŞAYARAK ÖĞRENECEK

Oyuncularının yaşayarak tecrübe edineceğini kaydeden Hasan Bakar şöyle konuştu: "Bugün oyuncularımızdan birisi hakem düdük çaldıktan sonra atış yaptı. Bu yasak mesela. Bunu yaptığınız zaman 2 dakika cezası alıyorsunuz. Bu hatayı geçen hafta başka oyuncum yaptı uyardım. Bu hafta ise başka oyuncum yaptı. Bu tecrübesizlikten kaynaklanıyor. Siz istediğiniz kadar uyarın olmuyor. Oyuncu bunu maçta tecrübe ederek yaşayarak öğrenecek."

SİSTEMLİ BİR TAKIMIZ

"Sistemli bir takımız" diyen Hasan Bakar, iyi hentbol oynadıklarını belirtti. Bakar, "Çok yıldız oyuncularımız yok ama sistemli oynuyoruz. Takımımız çok genç bir takım. Kısa vadede bütçeyi aşarak önemli oyuncuları alabilirsiniz. Daha sonra ortada kalma gibi bir durumunuz var. Bizim stratejimiz şu; az yabancısı olan bir kulüp olmak istiyoruz. Diğer kulüpler gibi 9-10 tane yabancı oyuncusu olan bir kulüp asla olmak istemiyoruz. Çok yabancı Türk hentboluna zarar veren bir şeydir. Bizim alacağımız yabancılar çok üst düzey olmalı. Aldığımız yabancı oyuncuların tecrübesinden Türk oyuncularımız yararlanabilmeli. Kendi alt yapı oyuncularınızla en üst liglerde mücadele edebilmek bir başarıdır. Türk sporunu bir yere getirmek istiyorsak bu planı kullanmak zorundayız.10 senedir alt yapı ile çalışıyoruz. Uluslarası düzeydeki oyuncuların tecrübesinden faydalanarak alt yapı oyuncularımızın kendilerini geliştirmesini planlıyoruz" sözlerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.