Kazakistan ile ticaret artacak

Kazakistan ile ticaret artacak

Dönem dönem çeşitli alım heyetlerini şehrimize getiren ASKON Konya Şubesi, bu haftada çok sayıda Kazak heyetini Konya’ya getirerek, önemli iş bağlantılarına imza atılmasını sağladı.

 Bir dizi ziyaret ve iş bağlantıları ve 2018 yılında, Kazakistan'dan Konya'ya gelecek olan 100 kişilik alım heyeti programının alt yapısını yapmak üzere,  Kazakistanlı işadamlarını Türkiye’ye getiren ASKON Konya Şubesi, yaklaşık 5 gün boyunca iş görüşmeleri ve teknik inceleme  programını organize etti. Konya’daki üreticiler, ticaret yapan firmalar ve hizmet sektöründen birçok işadamı ile görüşen Kazak işadamları, ülkelerine yeni bağlantılar ile döndü

. Ziyaret edilen firmalar ise şöyle sıralandı: Alp Raf - Şakalak Tarım - Genmot - Ayd -Aydınlar Otomotiv, Bürotime-Moniva-İlposan,  Erko Otomasyon - Uysal Şekerleme - Özel Şekerleme,  Pamir Elektrik - Karakuşlar  Haç malzemeleri,  Mustafa Karakuş- Arı Hurma - Eggy Yumurta,  Sayvana, Hasmen Tekstil,  Hiposan Hidrolik-Uysal Hidrolik,   Eker - Göktaşlar - Mudi Tekstil , Özgül Tekstil,-Tuana, Eken Elektrik, Doğan Çanta,- Bozdam Pantopak,  Juki Tekstil,  Hünerli  Giyim - Liva  şeklinde oldu.  Ziyaretler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Kazakistan ve Konya arasında ciddi bir ticaret trafiği oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Yıldırım, “Sık aralıklarla dış ülkelerden işadamlarımızı Konya’ya getiriyoruz. Bu haftada, araştırma yapmak üzere gelen Kazak işadamlarını Konya’da misafir ettik. Endüstriyel üretim yapan büyük firmalarımızı, hizmet sektöründeki firmalarımızı, tekstil sektöründeki firmalarımızı, tarımsal üretim yapan firmalarımızı ve birçok markamızı ziyaret gerçekleştirdik. Çok verimli görüşmeler oldu.

Yeni bağlantılar yapıldı. Son derece verimli geçen bir iş programı oldu. Yurt içi ve yurt dışında yaptığı çalışmalar ile ülke ekonomisine yönelik katkılar sağlayan ASKON Konya Şubesi, önümüzdeki dönemlerde yine boş durmayıp verimli organizasyonlara imza atacaktır” dedi. Ziyaretin kendileri adına son derece verimli geçtiğini belirten Kazak işadamları da, “Türkiye ticari noktada bizim için önemli bir ülke. Bu ziyaretimizde Konya’yı da yakın tanıma bulduk. Konya sanayisine hayran kaldık adeta. Çok yüksek ticaret potansiyeli gördük ve ASKON sayesinde güzel bağlantılar yaptık. Bizleri misafir eden, 1 hafta boyunca eşlik ederek ticari bağlantılar yapmamızı sağlayan ASKON Konya Şubesi Başkanı’na ve kıymetli yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Bu ziyaret iki ülke arasındaki ticari gelişmelerin daha da artmasına vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.