Kazakistan Başbakanı, Zeybekçi’yi Kabul Etti

Kazakistan Başbakanı, Zeybekçi’yi Kabul Etti

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Türkiye – Kazakistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu Sekizinci Dönem Toplantısı’na katılmak ve bazı temas ve görüşmelerde bulunmak üzere bugün Kazakistan’a resmi bir ziyarette bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeyb.

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Türkiye – Kazakistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu Sekizinci Dönem Toplantısı’na katılmak ve bazı temas ve görüşmelerde bulunmak üzere bugün Kazakistan’a resmi bir ziyarette bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi makamında kabul etti.
Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Aset İsekeşev’inde hazır bulunduğu görüşmede iki ülke arasında ticaret hacminin artırılması ele alındı.
Kazakistan’ın 2015-2019 endüstrisel ve inovatif kalkınma programını devreye koyduğu hatırlatarak, küçük ve orta boy işletmeleri ile büyük işletmelerin gelişmesine önem verdiklerini ğbelirten Masimov, Türkiye’nin bu alandaki tecrübesinden faydalanmak istediklerini kaydetti. Türkiye’nin önde gelen şirketlerini Kazakistan’dagörmek istediklerini dile getiren Masimov, Kazakistan’da 15 sanayi bölgesinin kurulması yönünde çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise hedeflenen ticaret hacminin gerçekleşmesi konusunda öncelikle bir ekonomik ortaklık anlaşması imzalaması imzalanması gerektiğine dikkat çekti. Kazakistan’da kurulacak ortak sanayi bölgelerine sıcak baktıklarını söyleyen Zeybekçi, Türk Hava Yolları’nın başta Astana’ya olan haftalık uçuşlarını artırmak ve Kazakistan’ın önde gelen diğer şehirlerine de uçmak istediklerini kaydetti.
Bakan Zeybekçi, öğleden sonra Türkiye-Kazakistan Karma Ekonomik Komisyonu 8. Dönem Toplantısı’na katılacak. Toplantı sonunda Karma Ekonomik Komisyon Toplantısında üzerinde mutabakata varılan hususları içeren Protokol, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Aset İsekeşev tarafından imzalanacak.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.