Kazak Öğrenciler Türk Geleneklerini Sahneye Taşıdı

Kazak Öğrenciler Türk Geleneklerini Sahneye Taşıdı

Kazakistan’da faaliyet gösteren Süleyman Demirel Üniversitesi'nde eğitim gören Kazak ve Türk öğrenciler, Türkiye gelenek ve göreneklerini sahneye taşıdılar. Üniversitenin Türkoloji bölümünde okuyan Türk ve Kazak öğrenciler, “askere...

Kazakistan’da faaliyet gösteren Süleyman Demirel Üniversitesi'nde eğitim gören Kazak ve Türk öğrenciler, Türkiye gelenek ve göreneklerini sahneye taşıdılar. Üniversitenin Türkoloji bölümünde okuyan Türk ve Kazak öğrenciler, “askere uğurlama”, “kız isteme” ve “kına gecesi” gibi Türkiye geleneklerini canlandırdı. “Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde drama tekniğinin önemi ve kullanımı” konulu açık ders kapsamında yapılan etkinliğe seyirciler tam not verdi. Süleyman Demirel Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Altınşaş Kurmanali, Türkiye'deki geleneklerin zenginliğine ve Türkçenin önemine işaret etti.

Kurmanali sözlerine şöyle devam etti: "Türkçe çok zengin ve çok farklı kültüre sahip bir dildir. Türkçe derslerinde farklı türde metaryaller kullanılarak Türk Dili ve kültürü öğrenimi daha kalıcı olmaktadır.”

Yabancılara Türkçe öğretimindeki amaçlarının yalnızca bir takım kelimeleri öğretmek olmadığının altını çizen Kurmanali, verilen eğitimlerle Türk kültürünü de öğretmeyi gaye edindiklerini belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.