Kazada Ölen Ayşe Öğretmenin Adı Okulunda Yaşatılıyor

Kazada Ölen Ayşe Öğretmenin Adı Okulunda Yaşatılıyor

Merter Fatih Koleji öğretmeni Ayşe Kandemir geçtiğimiz Ağustos ayında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Ayşe Kandemir’in adı, Öğretmenler Günü’nde çalıştığı okul içerisinde açılan salona verildi. Hayatını...

Merter Fatih Koleji öğretmeni Ayşe Kandemir geçtiğimiz Ağustos ayında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Ayşe Kandemir’in adı, Öğretmenler Günü’nde çalıştığı okul içerisinde açılan salona verildi.

Hayatını öğrencilerine adayan Ayşe Kandemir, geçtiğimiz 28 Ağustos'ta okula giderken trafik kazası geçirmiş 12 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etmişti. Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte çalışma arkadaşları ve öğrencileri bir etkinlik düzenledi. “Ölürsem beni öğrencilerimden ayırmayın.” şeklinde vasiyeti bulunan Ayşe öğretmenin son arzusu çalıştığı okulda açılan spor salonuna verildi. Ayşe öğretmenin vasiyetinin bu şekilde yerine getirildiği törende öğrencileri ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Açılışa Ayşe öğretmeni eşi Kemal Kandemir, öğrencileri, çalışma arkadaşları ve yakınları katıldı. Açılışını Kemal Kandemir’in yaptığı salonda öğrencileri Ayşe öğretmen için yazdıkları şiiri okudu. Bu sırada Ayşe öğretmenin öğrencileri gözyaşlarını tutamadı. Çalışma arkadaşlarının da gözyaşı döktüğü açılışta konuşan Kemal Kandemir, "Eşim hayatını öğrencilerine ve hizmete adamıştı. Bu uğurda yaşadı, bu uğurda yine okuluna gelirken elim bir trafik kazasında maalesef onu kaybettik. Mekanı cennet olsun. Hepinize teşekkür ediyorum, öğretmenler gününüz kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

Ayşe öğretmenin geçtiğimiz yıl ders verdiği öğrencilerinde ise hüzün hakimdi. Öğretmenlerinin anlatıldığı sırada gözyaşlarını tutamayan minik öğrenciler, “Öğretmenimiz bizi çok severdi, bizde onu. Çok iyi bir öğretmendi, bize çok iyi davranıyordu.” dedi.

Ayşe öğretmenin adı verilen çok amaçlı salonda, tiyatro sinema gösterilerinin yanı sıra kitap okuma gibi etkinlikler düzenlenecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.