Kayyuma gösterilen tepkiye katılmıyoruz!

Kayyuma gösterilen tepkiye katılmıyoruz!

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyum atanmasına sert tepki göstermişti. MEMUR-SEN Konya Başkanı Nazif Karlıer, “STK Platformu'nun açıklamalarını talihsizlik olarak görüyoruz” dedi.

Bilim ve Sanat Vakfı'na atanan kayyuma gösterilen tepkiye MEMUR-SEN Konya Şubesi katılmadığını belirtti. MEMUR-SEN Konya Başkanı Nazif Karlıer, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu, “Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu başkanlığının Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanmasıyla ilgili açıklamasını, talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz. Konya STK Platformu'nun bu görüşlerne ve açıklamalarına MEMUR-SEN ailesi olarak katılmadığımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz”.


Konya STK Platformu tarafından yapılan açıklamada,“Vakıflar, toplumun temel taşlarıdır ve tüm politik kavgalardan uzak tutulmalıdır. 1986 yılından bu yana faaliyette olan Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyum atanması sürecinin başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu sürecin bir hazırlığı olarak Vakıflar Genel Müdürlüğünce görevlendirilen 3 kişilik heyet, kayyum atanıncaya kadar vakıf yönetimini devralmıştır. Herkesin malumudur ki vakıflar, bu ülkenin en temel harcı ve birleştirici, kaynaştırıcı unsurlarıdır. Vakıflar, yaptıkları hizmetlerle devletlerin yetişemediği birçok alanda oluşan açığı kapatmış ve toplumsal katma değer sağlamıştır. Bu vakıflardan birisi olan Bilim ve Sanat Vakfı da yüzlerce yıllık vakıf kültürünün getirdiği birikim ve hassasiyetle kurulmuş olup felsefe, bilim ve sanat gibi kültür alanlarında faaliyet göstermektedir. Bünyesinde bulunan bir üniversitenin yaşadığı süreçler dolayısıyla vakfın yönetimine kayyum atanma sürecinin başlatılması, Anayasa'ya ve temel hak ve özgürlüklere aykırı olup açık bir hukuksuzluktur. Üniversitenin bankalarla yaşadığı kredi ilişkisini gerekçe göstererek Bilim ve Sanat Vakfı gibi köklü vakıflara yaptırım uygulanması, vakıf kültürünü derinden zedeleyecek ve tamamen yok edecek bir sürecin başlamasına sebep olabilir. Vakıflar gönüllülük esası üzerine çalışan kurumlardır. Bu kurumları temsil ettiğini iddia eden isimler de bu isimlere ev sahipliği yapan mekanlarda geçicidir. Kalıcı olan, vakıfların toplumun irtifasına katkı sağlayan misyonudur. Bundan dolayıdır ki, Konya Sivil Toplum Kuruluşları olarak; Bilim Sanat Vakfı başta olmak üzere tüm vakıfların hem siyasiler hem de vakıf yöneticileri tarafından her türlü politik tartışmalardan uzak tutulması gerektiğine,

Bir vakfın politik tartışmaların merkezine oturtulmasından dolayı, yüzlerce yıllık vakıf kültürüne kalıcı hasar verecek süreçlerin yaşanmaması gerektiğine, YÖK Kanunun ilgili maddesinin Anayasa, temel hak ve özgürlüklere aykırı olmasından dolayı ivedi bir biçimde değiştirilmesi gerektiğine inanıyor, bu konunun halkımızın duyarlılığına uygun, vakıfların kurumsal kimliğine zarar vermeyecek bir biçimde sonuçlanmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verilmişti.

SALİH ACIBADEM

87f057b2-1be9-4508-944e-2da4aed54afd.jpg
 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum