Kayseri'ye büyük vefa

Kayseri'ye büyük vefa

Konya Aydınlar Ocağı, Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri’yi “Vefalı Gazeteci Kayseri 70 Yaşında” anısına teşekkür plaketiyle onurlandırdı. Koyunoğlu Kütüphanesi Müdürü Hasan Yaşar da, “İhsan Abi’ye hayırlı uzun ömürler niyaz ediyorum” dedi

Konya Aydınlar Ocağı'nın bu haftaki Selçuklu Salı Sohbetleri'nde, Gazeteci - Yazar İhsan Kayseri “Vefalı Gazeteci İhsan Kayseri 70 Yaşında” başlıklı etkinlikte, kendisine büyük vefa gösterilerek teşekkür plaketiyle onurlandırıldı. İzzet Koyunoğlu Kütüphanesi ve Müzesi Müdürü Hasan Yaşar, sunumlu olarak Gazeteci İhsan Kayseri’nin kısa hayat hikâyesini anlatarak başladığı konuşmasında, 1947 doğumlu olan Kayseri’nin Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü mezunu olduğunu ve gazeteciliğe ilk Anadolu’da Hamle gazetesinde başladığını, evli ve iki çocuk babası olarak bugüne kadar 15 kitap yazdığını söyledi. Akademik Sayfalar’ın “Gazetecilikte 55. Yıl Armağanı” olarak çıkardığı İhsan Kayseri Özel Sayına makale veren gazeteci ve yazarlardan Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Dr. Hasan Özönder, Seyit Küçükbezirci, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü ve Mustafa Balkan’ın yazılarından alıntılar yaparak konuşmasını süsleyen Hasan Yaşar, “İhsan Kayseri’den vefakâr bir Konyalı olarak bahsetmek isterim. Özellikle İkindi Sohbetlerine verdiği katkılar ve katılım için teşekkürü bir borç bilirim. İhsan Abi’ye hayırlı uzun ömürler niyaz ediyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GAZETECİLİK AŞK İŞİDİR

İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen programda Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri de, kısa bir teşekkür konuşması yaparak gazeteciliğin bir aşk işi olduğunu ve bu mesleği icra ederken heyecanın hiç kaybedilmemesi gerektiğini hatırlatarak “Değerli can dostlarım! Bu mutlu günümde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Üçler, Yediler, Musalla, Hacı Fettah, Uluırmak mezarlıklarında kimlerin, nerede yattığını bilirim. Biliyorsunuz ben artık emekli oldum. Fakat çalışmayı bırakmadım. Her gittiğim yerden hâlâ bilgi toplamaya devam ediyorum. Yeni kitaplar yayınlamayı düşünüyorum. Araştırma yapmak zor bir iştir, hani iğneyle kuyu kazmaya benzer. O kadar zor olmasına rağmen bir o kadar da zevkli bir iştir” dedi. Gazetecilikte haberin özünün yakalanması ve fotoğrafın en iyi açıdan çekilmesi karşısında bunun alaylı veyahut da mektepli olunmasıyla ilgili bir fark olmayacağına dikkati çeken Kayseri, “Ben Reina’da 39 kişiyi öldüren teröristin yakalandığı 23.50’de haberleri izledim ve saat 03.30’a kadar o haberi takip ettim ve uyumadım. Gazeteci de olsan, dökümcü de olsan ve hangi mesleği yaparsan yap içinde aşk olacak” diye konuştu. Gazetecilik aşkına örnek olarak emniyetten hiç ayrılmayan Yeni Meram muhabiri Ali İhsan’ı gösteren Kayseri, “Arap İhsan emniyetten hiç çıkmazdı. 27 Mayıs ihtilali oluyor. Bolu Lokantasının karşısında bulunan Yeni Meram gazetesine soba deliğini açarak girmiş, sayfayı değiştirmiş. Türkiye’de ilk defa 27 Mayıs’ı duyuran gazete Yeni Meram ve gazeteci de Ali İhsan Tuna’dır. Yediler mezarlığında yatır. Babalık gazetesinin sahibi Yusuf Mazhar Babalık ta Yediler Mezarlığında yatıyor. 12 Eylül ihtilalinin 2. Ordu Komutanı olan Bedreddin Paşa da hem eski yazıyı okumasını hem de yazmasını bilirdi” şeklinde konuştu. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü de, İhsan Kayseri’yi 65 yaşında “Konya’nın Ebûlvefâsı” olarak onurlandırdıklarını ve bugün de 70 yaşına ayak basması dolayısıyla kendisine teşekkür plaketiyle ödüllendirdiklerini söyledi. Aydınlar Ocağı’nın teşekkür plaketini ise İhsan Kayseri’ye, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu takdim etti.  Konya Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci de, Kayseri’ye bir çiçek buketi takdim ederek kendisini kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.