Kayserispor, Engin Bekdemir'e Uyarı

Kayserispor, Engin Bekdemir'e Uyarı

Kayserispor, tek taraflı sözleşmesini fesih eden futbolcusu Engin Bekdemir ile ilgili açıklama yaptı. Kulüp, futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda yasal haklarını kullanacağını açıkladı. Kayserispor, Engin Bekdemir’in...

Kayserispor, tek taraflı sözleşmesini fesih eden futbolcusu Engin Bekdemir ile ilgili açıklama yaptı. Kulüp, futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda yasal haklarını kullanacağını açıkladı.

Kayserispor, Engin Bekdemir’in durumu ile ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Profesyonel Futbolcumuz Engin Bekdemir, 31.07.2014 (Bugün) tarihinde Kulübümüze gönderdiği feshi ihbar yazısı ile Kulübümüz ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmiş bulunmaktadır. Futbolcuların sözleşmeyi fesih sebepleri ile usulü, TFF Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı’nın 28. ve 29.maddelerinde açıkça belirtilmektedir. Engin Bekdemir tarafından gerçekleştirilen anılan fesih bu düzenlemelere aykırı bulunmakta olup, dolayısıyla haksız bir fesih niteliğindedir. Haksız bir fesih durumunda gerek feshi gerçekleştiren futbolcunun gerekse de bu futbolcuyu transfer edecek kulübün haksız feshin sonuçlarından müştereken ve müteselsilden sorumlu olduğu şüphesizdir. Bu kapsamda her türlü hukuki başvuru hakkımızı kullanacağımızı, sözleşmenin haksız olarak feshedilmesi sebebiyle tazminat ve anılan futbolcunun 6 aydan az olmamak üzere 12 aya kadar sportif ceza ile cezalandırılması da dâhil olmak üzere gerekli girişimleri yapacağımızı, anılan futbolcunun başka bir kulübe transfer olması halinde bu kulüp hakkında da anılan fesih tazminatından sorumlu tutulması ve iki transfer ve tescil dönemi boyunca yeni bir futbolcu transfer etmekten men edilmesi taleplerinde bulunacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.