Kayseri’de Kamu Yatırımları İçin 722 Milyon Lira Harcandı

Kayseri’de Kamu Yatırımları İçin 722 Milyon Lira Harcandı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün başkanlığında toplanan İl Koordinasyon Kurulu’nda yılın ilk 9 ayında 722 milyon TL harcanan kamu yatırımları değerlendirildi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılan İl...

Kayseri Valisi Orhan Düzgün başkanlığında toplanan İl Koordinasyon Kurulu’nda yılın ilk 9 ayında 722 milyon TL harcanan kamu yatırımları değerlendirildi.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılan İl Koordinasyon Kurulu’nun 2014 yılı 4’ncü dönem toplantısına, İlçe Kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Vali Düzgün, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yılın ilk 9 ayında mahalli idareler yatırımları ile birlikte kamu yatırımları için harcanan tutarın 722 milyon TL olarak gerçekleştiğini söyledi. İl genelinde 30 Eylül itibariyle mahalli idareler yatırımları hariç toplam 504 proje için öngörülen 593 milyon TL ödenekten yaklaşık 352 milyon TL’nin harcanarak yüzde 60 gerçekleşme oranına ulaşıldığını belirten Vali Düzgün, şu bilgileri verdi; “Yatırım yapılan ana sektörlerimizden eğitim sektöründe 98 proje için 156 milyon lira, sağlık sektöründe 25 proje için 13 milyon lira, ulaştırma sektöründe 89 proje için 95 milyon lira, tarım sektöründe 99 proje için 122 milyon lira, enerji sektöründe 32 proje için yaklaşık 63 milyon lira, turizm sektöründe 21 proje için yaklaşık 8 milyon lira, diğer kamu hizmetlerine ait sektörlerde de 140 proje için toplam 134 milyon lira olmak üzere toplam 504 proje için 593 milyon liralık 2014 yılında ödenek ayrılmıştır.” dedi.

Mahalli idareler tarafından da 30 Eylül itibariyle 505 milyon TL yatırımın öngörüldüğünü ve 370 milyon TL bir harcama yapıldığını ifade eden Vali Düzgün, “İlimiz genelindeki mahalli ve merkezi idare yatırımlarını birleştirdiğimizde toplam 1038 proje için ayrılan ödenek 1 milyar 100 milyon lira olup, bugüne kadar yaklaşık yüzde 66 oranında gerçekleşme sağlanmıştır.” diye konuştu.

Toplantıda, Kayseri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) adına Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın sunumunu takiben yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile temsilcileri, Kayseri’de yürütülen ve programlanan yatırım ve projelerle ilgili toplantıya katılanlara bilgiler verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.