Kayseri’de 36 Mahalledeki Başlatılan Doğalgaza Dönüşüm Süreci İşliyor

Kayseri’de 36 Mahalledeki Başlatılan Doğalgaza Dönüşüm Süreci İşliyor

Kayseri'de Mahalli Çevre Kurulu'nun hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla 36 mahallede doğalgaz kullanımını zorunlu hale getirmesiyle başlayan süreç işliyor. Binaların 30 Ekim’e kadar yakıt sistemlerinin dönüşümlerini tamamlamaları...

Kayseri'de Mahalli Çevre Kurulu'nun hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla 36 mahallede doğalgaz kullanımını zorunlu hale getirmesiyle başlayan süreç işliyor. Binaların 30 Ekim’e kadar yakıt sistemlerinin dönüşümlerini tamamlamaları gerekiyor.

Kurulun 20 Mayıs 2014 tarihli kararıyla merkezi ısıtma sistemleri bulunan apartman, site, lojman ile kamu kurum ve kuruluş binalarında katı ve sıvı yakıt kullanımı yasaklanarak alternatif ısınma (doğalgaz, güneş enerjisi) sistemlerine geçilmesi zorunlu kılınmıştı. Alınan karara göre Kocasinan ilçesinde Hacısaki, Fatih, Sahabiye, Uğurevler, Sanayi, Erciyesevler, Yıldızevler, Cumhuriyet, Fevziçakmak, Mimarsinan, Serçeönü, Örnekevler ve Gevher Nesibe mahalleleriyle, Melikgazi ilçesinde Seyitgazi, Aydınlıkevler, Küçükmustafa, Alpaslan, Gültepe, Yeniköy, Melikgazi, Yeni, Yıldırım Beyazıt, Çorakçılar, Cumhuriyet, Gülük, Hunat, Hürriyet, Kemeraltı, Kiçikapı, Kılıçaslan, Köşk, Osman Kavuncu, Taceddin Veli, Camikebir, Caferbey, Şehit Nazımbey mahallelerinde önümüzdeki kış katı ve sıvı yakıt yakılması yasaklanmıştı.

30 Ekim 2014'ten sonra katı ve sıvı yakıt kullananlara Mahalli Çevre Kurulu kararı gereğince idari işlem ve para cezası uygulanacak. Ayrıca depolarda tespit edilen kömürler de yed-i emine alınacak.

MAHKEME İTİRAZI REDDETTİ

Öte yandan Mahalli Çevre Kurulu kararına karşı Kayseri Kömür ve Katı Yakıt Satıcıları Derneği ile bir apartmanın kat malikleri tarafından yapılan yürütmeyi durdurma başvuruları da 1. ve 2. İdare Mahkemeleri tarafından reddedildi. Böylece bu kış döneminde, adı geçen 36 mahallede katı yakıt kullanımından doğalgaza geçiş kesinleşmiş oldu. Bu mahalleler dışında kalan tüm diğer mahallelerde de 31 Ekim 2015 tarihinden sonra doğalgaz kullanımı zorunlu hale gelecek. Böylece bu tarihten sonra şehir içinde kömür ve sıvı yakıt kullanımı sonlandırılmış olacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.