Kayseri Serbest Bölge’de 115 Firma Faaliyet Gösteriyor

Kayseri Serbest Bölge’de 115 Firma Faaliyet Gösteriyor

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Serbest Bölge Kurucu ve İşleticileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile kurum binasında gerçekleştirilen toplantıda, gündemde bulunan konuların görüşülerek...

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Serbest Bölge Kurucu ve İşleticileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile kurum binasında gerçekleştirilen toplantıda, gündemde bulunan konuların görüşülerek karara bağlandığını söyledi. Büyükkılıç, bölgede faaliyet gösteren firma sayısının 115’e ulaştığını dile getirdi.

Kayseri ilinin bir üretim ve ticaret merkezi olduğunu ancak Kayseri Serbest Bölgesi’nin statü gereği ayrı bir yeri ve ekonomik ayrıcalığı bulunduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Serbest Bölge’de bir başarı elde edilmişse bunda Melikgazi Belediyesi’nin büyük bir payı olduğunu ifade etti. Büyükkılıç, özellikle ekonomik yatırım ve hizmetleri desteklediklerini ve yönlendirdiklerini, çünkü sürdürülebilir bir gelişmenin temelinde ekonomik gelişmelerin devamının söz konusu olduğunu hatırlattı.

Büyükkılıç, 115 firmadan 63 firmanın üretim, 28 firmanın dış ticaret, diğer firmaların ise depo ve kiralayıcı olarak iş yaptığını ifade etti. Memduh Büyükkılıç, şunları ifade etti: “Kayseri Serbest Bölgesi artık kendini aşan bir üretim merkezi olmuştur. Çünkü hem dünya teknolojileri ile yarışacak olan üretim tesisleri birer birer hizmete açıldığı gibi bu tesisler bir dünya markası olma yolundadır. Teknolojiye yatırım yapılmaktadır. Hem altyapı hem de fiyatları itibariyle yatırımcı kuruluşları bekliyoruz. Üretime yönelik ülkedeki yatırımcıları serbest bölgede otomotiv sanayi ile ilgili avantajlarımız devam ediyor. Genel kurulumuzda sık sık dillendirdiğimiz ücretsiz arsa tahsis edeceğimizi bir daha belirtmek istiyorum, Anadolu'da bir Aksaray'da otomotiv sanayi hayata geçiyorsa neden Kayserimizde geçmesin, gerek demir yolu gerek hava yolu gerekse Mersin limanı ulaşım bakımından imkânlara sahibiz.”

Serbest Bölge alanı içerisinde gümrük vergi muaflığının bulunduğunu belirten Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, şu anda 6 yabancı sermayeli firmanın bölgede faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.