Kayseri Osb’de Tıp Merkezi Kurulacak

Kayseri Osb’de Tıp Merkezi Kurulacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile kurulan organize sanayi bölgeleri (OSB) bünyesinde yönetmelik değişikliği ile sağlık kuruluşları açılmasına izin verildi. Bu değişiklik sonrasında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetimi...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile kurulan organize sanayi bölgeleri (OSB) bünyesinde yönetmelik değişikliği ile sağlık kuruluşları açılmasına izin verildi. Bu değişiklik sonrasında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuru ile yakın zamanda bölgede tıp merkezi kurulacak.

Kayseri OSB tramvay durağına yakın bir alana kurulacak Kayseri OSB Tıp Merkezi plan ve projesinin son aşamaya gelindiği ve yakın zamanda ise inşasına başlanacağı tahmin ediliyor. Kayseri OSB bünyesinde çalışan yaklaşık 51 bin işçiye, dahiliye, genel cerrahi, KBB, kadın hastalıkları ve doğum, ortopedi ve travmatoloji, göz hastalıkları, göğüs hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları alanlarında poliklinik hizmeti verecek olan tıp merkezinde 10 uzman hekim görev alacak.

Kurulacak tıp merkezinde, ayaktan teşhis ve tedavi hizmetleri, küçük cerrahi müdahaleler, laboratuvar ve radyoloji hizmetleri verilecekken yataklı tedavi hizmetleri, işçi sağlığı ve işyeri hekimliği uygulamaları, 3. basamak ileri teşhis ve tedavi hizmetleri ve özellikli sağlık hizmetleri ise verilemeyecek hizmetler arasında yer alacak. OSB’ler sağlık kuruluşunu organize sanayi bölgesi içerisinde açabilecek, bölge dışında açılacak sağlık kuruluşuna ise izin verilmeyecek.

Planlama ile Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa ve Tekirdağ illerindeki toplam 21 OSB'de tıp merkezi ve Bursa Nilüfer OSB’de ise 1 poliklinik kurulacak.

OSB bünyesinde açılacak OSB tıp merkezleri veya OSB poliklinikler taşınamayacak ve devredilemeyecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.