Kaymakam Dayan: Yazıları Çalanların Yakalanması İçin Çalışma Başlatıldı

Kaymakam Dayan: Yazıları Çalanların Yakalanması İçin Çalışma Başlatıldı

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlik tanıtım yazılarının çalınmasının adli bir suç olarak değerlendiren Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, faillerinin yakalanması için çalışma başlatıldığını söyledi.Çanakkale'nin...

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlik tanıtım yazılarının çalınmasının adli bir suç olarak değerlendiren Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, faillerinin yakalanması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi sınırları içinde bulunan, Çanakkale Savaşları'na ait şehitlik ve yabancılara ait mezarlıklarda meydana gelen hırsızlık olaylarını değerlendiren Kaymakam Dayan, zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldığını söyledi. Bölgede daha önce buna benzer bir olay yaşanmadığını hatırlatan Dayan, Avustralya Konsolosluğu ile değerlendirme yaptıklarını ve olayın herhangi bir siyasi yönünün bulunmadığı kanaatine varıldığını ifade etti. Bölgede çeşitli noktalarda, farklı tarihlerde meydana gelen olaylarda çok sayıda malzemenin çalındığını belirten Dayan, şu bilgileri verdi: "26 Ekim'de Lone Pine, Anzak Koyu, Arıburnu, Sharapnel Valley, Corntnell Steevs Post, Quins Post, The Neck ve Chunk Bair yabancı mezarlıklarında bulunan bronzdan yapılma 8 adet giriş tanıtım levhaları ile 1 adet harita, metal bir malzeme kullanılıp yerlerinden sökülerek çalınmıştır. 27 Ekim'de ise Cahide Başaran isimli şahsın tezgahından yaklaşık 300 lira değerinde hediyelik eşyanın, Yetiş Sert'e ait gıda tezgahından ise çok sayıda kutu içeceğin çalındığı tespit edilmiştir. 29 Ekim tarihinde Merin Gargili'ye ait hediyelik eşya tezgahından 10-15 bin lira değerinde hediyelik eşya ile Nevin Kınalı Ayaz'a ait tezgahtan ortalama 5 bin lira değerinde eşya çalınmış. 30 Ekim'de de Anzak Koyu tören alanında bulunan 2 adet bronz giriş tanıtım levhası ile 'ANZAC' yazılı harfler ve Arıburnu yazıtlarının sol köşelerindeki metal Atatürk kabartmaları sökülerek çalınmıştır. Gelibolu Yarımadası'ndaki alanda yaşanan olaylar beraber değerlendirildiğinde, olayın adi bir suç olarak tanımlanabilecek mahiyette olduğu görülecektir. Olayların ardından jandarma ekiplerimizi, gece gündüz yaptıkları devriyeleri arttırmış ve faillerin yakalanması için tüm imkanlar seferber edilmiştir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.