Kayıp Kürt Kızı Kobani'de Bulundu

Kayıp Kürt Kızı Kobani'de Bulundu

İngiltere'deki evinden kaçan ve 1 aydır kayıp olan 17 yaşındaki Kürt kızı Silhan Özçelik, Kobani'de görüntülendi

İngiltere'den peşmerge güçlerine katılmak için kaçan 17 yaşındaki Kürt kızı Silhan Özçelik'i ailesi 27 Ekim'den bu yana her yerde arıyordu. Genç kız dün Kobani'de görüntülendi.

17 yaşındaki hukuk öğrencisi Silhan Özçelik'in 27 Ekim'de İngiltere'den Belçika'ya oradan da, Türkiye'ye gelerek Kobani'ye geçtiği öne sürüldü. Silhan Özçelik'in Kobani'de olduğu dün yayınlanan bir görüntüde tespit edildi.

İNGİLTERE'DE BİR İLK

İngiliz polisi ilk kez IŞİD'e karşı savaşmak için Kobani'ye giden Kürt kökenli bir İngiliz vatandaşını bulmuş oldu. Özçelik'in ailesi ise iddiaların aksine kızlarının Suriye'ye bir savaşçı olarak değil, insani yardımda bulunmak için gittiğini söylüyor.

Yetkililer, Silhan'ın Kobani'deki Kadın Savunma Birlikleri'ne (YPJ) katılmış olabileceği veya bölgedeki insani yardım çalışmalarına destek vermek için Suriye'ye gitmiş olabileceği ihtimallerini aydınlatmak istiyor.

GÜNLERCE KOBANİ PROTESTOLARINA KATILMIŞ

Konuya ilişkin görüşlerine başvurulan Haringey'deki 'Kurdish Community Association' isimli derneğin başkanı Arman Banirad, Silhan'ın en son olarak Belçika'da görüldüğünü ifade ederken, çevresinde eğitimli ve politik donanımlı bir kişi olarak tanınan genç kızın, Westminster'de günlerce süren Kobani protestolarına katıldığını söylemişti. Silhan'ın beraberinde bir erkek arkadaşı ile birlikte seyahat ettiklerini duyduklarını kaydeden Banirad, genç kızın sağlıklı ve iyi olmasını dilediklerini belirtmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.