Kayıp Gençlerin Yakınlarına Psikolojik Destek

Kayıp Gençlerin Yakınlarına Psikolojik Destek

Kumburgaz'da geçtiğimiz Pazar günü bindikleri deniz bisikletiyle kaybolan 5 kişinin ailesine psikolojik destek verilecek. Bu kapsamda, Büyükçekmece Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tok başkanlığında psikolog ve psikiyatristlerden oluşan...

Kumburgaz'da geçtiğimiz Pazar günü bindikleri deniz bisikletiyle kaybolan 5 kişinin ailesine psikolojik destek verilecek. Bu kapsamda, Büyükçekmece Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tok başkanlığında psikolog ve psikiyatristlerden oluşan bir ekip oluşturuldu. Komiloba sahil şeridine gelen ekip, kayıp çocuklarını bekleyen aileler ile görüştü.

Ekibin kayıp gençlerin aileleri ile görüşmesi sırasında duygulu anlar yaşandı. Görüşmede kayıp gençlerden Serdar Demir ile Doğan Demir’in annesi Rıskat Demir ve Mikail Çelik’in annesi Mine Çelik’in bitkin olduğu görüldü. Mine Çelik yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durabildi. Rıskat Demir ise,

“Nasıl iyi olayım? 2 can gitmiş, 5 can gitmiş.” diye feryat etti. Kayıp annelerini teselli etmeye çalışan görevliler de gözyaşlarını tutamadı.

Ekibin çalışmaları hakkında Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamada bulunan Büyükçekmece Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tok,” Sağlık Bakanlığımızın emri ve talimatıyla buraya, kayıp olan delikanlıların yakınlarına, akrabalarına annesi ve babasına, sosyal, psikolojik ve tıbbi destek amacıyla geldik.” dedi.

Kayıp gençlerin ailelerinin içerisinde bulundukları sıkıntılı durumun farında olduklarını dile getiren Başhekim Dr. Tok, ekipte psikiyatrist, psikolog, sosyal çalışma uzmanı, hemşire ve hastane müdürü olduğunu söyledi. Tek gayelerinin acılı ailelere yardımcı olmak olduğunu dile getiren Tok, “Amacımız burada, şu anda sıkıntı içerisinde olan bu vatandaşlarımıza yapabileceğimiz eğer bir destek varsa ki mutlaka olacak, onun için buradayız. Burada bunun planını ve programını yapacağız. Kayıp gençlerin yakınlarının yanında olmak ve onlara destek olmak için buradayız.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.