Kaybolan Kızın Ailesi Yetkililerden Yardım Bekliyor

Kaybolan Kızın Ailesi Yetkililerden Yardım Bekliyor

Ankara'nın Kazan ilçesinde dün okula gitmek için evden ayrılan ve kendilerinden haber alınamayan iki kızın ailesi, yetkililerden yardım bekliyor. Kaybolan kızlardan Emine Nur Bayar’ın annesi Döndü Bayar, “Başbakanımızdan cumhurbaşkanımızdan...

Ankara'nın Kazan ilçesinde dün okula gitmek için evden ayrılan ve kendilerinden haber alınamayan iki kızın ailesi, yetkililerden yardım bekliyor. Kaybolan kızlardan Emine Nur Bayar’ın annesi Döndü Bayar, “Başbakanımızdan cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum. Yavrumu bana kavuştursunlar.” dedi.

Olay, dün saat 13.30 sıralarında Kazan ilçesi Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. 8’inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Emine Nur Bayar, ailesine okula gidiyorum diye üst kat komşusu kızla birlikte evden ayrıldı. Dünden beri kızları Emine Nur Bayar'dan haber alamayan ailenin endişeli bekleyişi sürüyor. Polise başvurduklarını fakat doğru dürüst ilgilenen kimsenin olmadığını söyleyen aile, yetkililerden kızlarının bulunması için yardım bekliyor.

“POLİSİN KAPISINDA HİÇ YARDIMCI OLMADILAR”

Emine Nur Bayar’ın babaannesi Emine Bayar (70) torununun sabahleyin küçük erkek kardeşiyle birlikte okula gittiğini, öğleyin birlikte yemek yemeye geldiklerini ve daha sonra tekrar okula gittikleri söyledi. Babaanne Bayar, "Okulda bir süre kaldıktan sonra geri geldi. ‘Kızım niye geldin’ dedim. ‘Babaanne para lazım, öğretmenler para istiyor’ dedi. ‘Buraya para bırakmıştım’ deyip etrafa baktı ama bulamadı. Ben de ona ‘amman kızım bulamadıysan pazartesi verirsin’ dedim. ‘Emine okul saatin geçti, gitme istersen’ dedim. Ben mutfağa geçince, dış kapıyı örterken, ‘babaanne ben gidiyorum’ dedi. Ben de okula gidiyor sandım, ’iyi gidiyorsan git kızım’ dedim. Kapıyı çekip gitti. Okulun saati gelince her zaman aynı saate gelen kız gelmedi. Oğlandan her zaman yarım saat önce gelirdi. Ona sordum, ’Ablam benden önce çıktı’ dedi. Ama gelmedi. Polise başvurduk, polisin kapısında hiç yardımcı olmadılar. Amcaları dahil herkes polisin kapısında bekliyoruz. Ne olur bir el uzatın da bir faydanız olsun. 13 yaşında nereye götürdüler yavrumu. Neredeyse söyleyin biz gidip alalım." şeklinde konuştu.

“MESAJ ÇEKTİKLERİ ZAMAN AÇIYORLAR”

Şüphelendikleri bir durumun olmadığını söyleyen kayıp kızın amcası Alparslan Yurtoğlu ise Bayar’ın telefon kullanmadığını ancak kayıp diğer kızın telefonu olduğunu söyledi. Yurtoğlu, "Diğer arkadaşıyla beraber gittiler. Bizim kızın telefonu evde ama diğer kızın telefonu yanında. Sabah bir mesaj geldi, ’biz iyiyiz’ diye. Ondan sonra öğleyin bir mesaj geldi. Onun telefonu şimdi kapalı. Mesaj çektikleri zaman açıyorlar daha sonra kapatıyorlar. Biz bu durumu karakola da bildirdik. Sinyaline ulaşırlarsa anında buna ulaşırlar dedik ama bunun için de baya bir prosedür gerekiyormuş. Savcılıktan, telekomdan baya bir yerden... Bunun da zaman alacağını söylediler. Bu zaman bize neler kazandıracak onu da bilmiyoruz. Bu zamanda belki de onlar zaman kazanacak." dedi.

“ŞU AN BABASI MİLLETVEKİLİ OLSAYDI O TELEFON ANINDA BULUNMUŞTU”

Telefonunun açık olduğunu ve sinyalden yerlerinin bulunabileceğin söyleyen amca Yurtoğlu, "Telefonu aradığımız zaman kapalı yalnız bir mesaj çekip kapatıyorlar herhalde. En son bir mesaj daha çekmişler, ’Biz PKK’lız daha kızlarınıza neler yapacağız’ diye mesaj gelmiş. O mesajı polise götürmüşler, sonra ailesi 'böyle bir mesaj gelmedi' dediler. Herhalde korktular. Şüphelendiğimiz bir şey yok ama kızımızın bulunmasını istiyoruz. Annesi babası perişan. Az önce babasını götürüp iğne yaptırıp getirdik. Şu an babası milletvekili olsaydı o telefon anında bulunmuştu. 3 saatin içinde o çocuklar buradaydı. Biz garibanız. Karakola gidiyoruz, ’gidin evinizde bekleyin’ diyorlar. Kardeşim nasıl bekleyeceğiz? Beklenilemiyor. ‘Biz bildirdik Ankara’ya bilgi gelirse haber vereceğiz’ diyorlar. Yani bu kadar mı ucuz insan hayatı? 13 yaşlarında kız çocukları, ister istemiz insan endişeleniyor. Organ mafyası mı aldı hiç bir şey bilemiyoruz. İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor. İnşallah bir cahillik yapmışlardır da gelirler. Ama en son gelen mesaj bizi dağıttı." ifadelerini kullandı.

"YAVRUMU BANA KAVUŞTURSUNLAR"

Emine Nur Bayar’ın babası Barış Bayar, kızının acısından ilaçlarla ayakta tutulmaya çalışılırken annesi Döndü Bayar ise yetkililere seslenip şöyle dedi: "Yavrumu her kim götürdüyse korkmadan çık gel, biz senin arkandayız. Okula gidiyordun, dershaneye gidiyordun. Başbakanımızdan cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum. Yavrumu bana kavuştursunlar.”

Kayıp kızın küçük erkek kardeşi ise "Abla neredesin? Annem babam üzüldü ağlıyor. Gel çabuk." diye ablasına çağrıda bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.