Kaya Tuzundan Dondurma Üretti

Kaya Tuzundan Dondurma Üretti

Türkiye'nin en büyük kaya tuzu rezervine sahip Çankırı'da bir girişimci kaya tuzundan dondurma üretti.Çankırı'da 18 yıldır dondurma sektöründe hizmet veren Roma Dondurmaları'nın sahibi Lami Gürer, yüzde 50 doğal kaya tuzundan ürettiği...

Türkiye'nin en büyük kaya tuzu rezervine sahip Çankırı'da bir girişimci kaya tuzundan dondurma üretti.

Çankırı'da 18 yıldır dondurma sektöründe hizmet veren Roma Dondurmaları'nın sahibi Lami Gürer, yüzde 50 doğal kaya tuzundan ürettiği organik dondurmanın dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Gürer, tuzlu dondurma üretimine 2 yıllık çalışmanın ardından yeni başladıklarını ve tuzlu dondurmanın içine kaya tuzunu kırarak tuz tanecikleri karıştırdıklarını belirterek, "Biz 25 çeşit dondurma üreten bir firmayız. Farklı bir tat ortaya çıkartmak istedik ve Çankırı'nın meşhur kaya tuzunu dondurmaya dönüştürdük. Dondurmayı ilk yapmaya başladığımda müşterilerim şaşkınlıklarını gizleyemediler, ama şu an dondurmayı alanların yüzde 99'u tadını beğeniyor. Artık gelen müşterilerime dondurmanız tatlı mı olsun, tuzlu mu olsun diye soruyoruz" dedi.

'PATENTİNİ ALDI'

Kaya tuzundan yaptığı dondurmayı marka haline getirmeyi planladığını vurgulayan Gürer, tuzlu dondurmayı notere tescil ettirdiğini ve patentini aldığını kaydetti.

Tuzlu dondurmanın şeker hastaları tarafından da büyük rağbet gördüğünü ifade eden Gürer, dondurmayı tatmak için şehir dışından müşterilerinin geldiğini de söyledi. Gürer, "Şu anda günlük yaklaşık 50 kilo dondurma üretimi yapıyoruz. 25 farklı çeşidimizin arasında en çok ilgi gören dondurmamız tuzlu dondurma. Günlük ortalama 20 kilo tuzlu dondurma satıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gürer, Çankırı'daki vatandaşlardan yoğun ilgi gören tuzlu dondurmayı şoklama yöntemi ile tüm dünyaya pazarlamayı planladığını söyledi.

Tuzlu dondurma müşterilerinden Mesut Fırat da dondurmanın kendisinde bağımlılık yaptığını ifade ederek, "Ben ilk duyduğumda tuzlu dondurma mı olur, dondurma tatlı olur demiştim. Şimdi ise tuzlu dondurmayı yediğimde ağzımda farklı bir ferahlık ve rahatlama hissediyorum. Çok farklı bir tadı var." dedi.

Başka bir tuzlu dondurma müşterisi de dondurmanın tadından memnun olduğunu ifade ederek, yeni dondurma çeşitlerinin üretilmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.