Kavşak rahatlatacak

Kavşak rahatlatacak

Köprülü kavşağın temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “15 milyonluk bir yatırımla, zaman kaybı ortadan kalkacak. Araçlar, yakıttan tasarruf edecek. Trafiğin akışı hızlanacak” dedi

Aksaray Çevre Yolu 2. Organize Köprülü Kavşağı temel atma töreni gerçekleşti. Törene Vali Yakup Canbolat, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Ziya Altunyaldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, kamu kurum ve çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı. Temel atma töreninde konuşan Vali Canbolat, “Konya'da devlet ve özel sektör yatırımları sürüyor. Konya, şantiye görünümünde bir şehir. Alt yapı çalışmaları hızlandırıldı. Bu konuda yarınlar hep düşünülmeli. Çalışmalar hız kesmeden devam edilmeli. Modern anlamda belediyecilik faaliyetleri var. Ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması için önemli adımlar atılıyor. Temeli atılan bu kavşak hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Ahmet Sorgun'un gündeminde 15 Temmuz askeri darbe girişimi ve Konya'ya yapılan yatırımlar vardı. Sorgun, “Bir taraftan köprü ve kavşak yapanlar varken bir taraftan da bunları yıkmaya çalışan zihniyetler var. Boğaza üçüncü inciyi takanlar kadar, boğazda kendi milletini boğazlayanlar var. FETÖ'nün ipiyle kuyuya inilmez. Örümcek ağına bel bağlanmaz. Neredeyse 50 yıldır bu ülkenin bütün haklarından yararlandılar. 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimine kalktılar. Bir gecede ülkemizi yakıp yıkmak istediler. Mücadelemiz hukuk çerçevesinde sürüyor. Büyük bir ihanet örgütü olan FETÖ'nün kimi nerede ve ne zaman kullanacağı belli olmaz. Bunların, kokusunu yansıtmadığı kimse kalmadı. Somut verilere dayanmayan kararlar söz konusu olamaz. Millete ihanet edenlere merhamet edilmez. Türkiye yoluna ve projelerine devam ediyor” şeklinde konuştu.

AÇIK HIZLA KAPATILIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen yatırımların hem Türkiye'de hem de Konya'da hız kesmeden devam ettirildiğini dile getirdi. Sadece devlet tarafından yapılan yatırımların yeterli olmayacağını belirten Akyürek, “Odalarımız, sanayicilerimiz ve insanlarımızla topyekün mücadele etmeliyiz. İstikrara hep birlikte yürümeyi başarmalıyız. Büyük Türkiye yolunda 32 belediyemiz ve binlerce çalışanımızla destek veriyoruz. Son yıllarda anıtsal eserlere her gün bir yenisini ekliyoruz. Konya'da büyük değişim ve gelişimler yaşanıyor.  Bazı projelerimizi Büyükşehir yasasıyla ertelemiştik. Bu stratejik alana bugün temel atacağız. 871 ekiple 825 noktada çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu oran yapılan çalışmalarda hangi boyutlarda olduğumuzu gösteriyor. Konya girişlerindeki açık hızla kapatılıyor. Bitkilendirilmemiş ve düzenlenilmemiş hiçbir alan kalmayacak. Bu kavşakla zaman kaybı ortadan kalkacak. Araçlar, yakıttan daha çok tasarruf sağlayacak” diye konuştu. Konuşmaların ardından edilen dualarla kavşağın temeli atıldı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.