Kaü'de İlk Ders; 'İslam'da İnsanın Değeri'

Kaü'de İlk Ders; 'İslam'da İnsanın Değeri'

Kars Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) 2014-2015 akademik yıl açılış töreni düzenlendi. Törene katılan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Ağırman, 'İslam'da İnsanın Değeri' konulu ilk dersin sunumunu...

Kars Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) 2014-2015 akademik yıl açılış töreni düzenlendi. Törene katılan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Ağırman, 'İslam'da İnsanın Değeri' konulu ilk dersin sunumunu yaptı.

KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda düzenlenen törene, Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. İstiklal Marşın okunmasın ardından başlayan tören programında ilk dersi veren Prof.Dr. Ağırman, Üniversitelerin bütün insanları kolları, kanatları ve çatısı alan kurumlar olduğunu söyledi. Ağırman, "Ama bu bir fiziki buluşma değil ilmi ve erdemli buluşmadır. Burada ilim paylaşması var. Erdemlerimiz, iyiliklerimiz, faziletlerimiz, güzelliklerimiz birbirine geçecek ve bütün bir insanlığa, bakın sadece ülkemize demiyorum, bütün bir insanlığa bir medeniyet nuru dağıtacağız. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız." dedi.

Ezbere konuşmadığına dikkat çeken Ağırman; "Biz ütopik değiliz, hayalperest değiliz, bu dünyayı 600 seneden daha fazla idare eden ve bu dünyaya yıllarca medeniyet götüren bir ecdadın torunlarıyız. Böyle bir ecdadın torunları erdemleri, faziletleri, doğruları, dürüstlükleri almak için Avrupa birliği kapılarında bekliyor ona da çok üzülüyoruz. Üstat Necip Fazıl dedi ki; 'Güneşi ceketimizin astarı içinde kaybettik' Sevgili gençler gelin bunlara yeniden sahip olalım ve bütün bir insanlığa; 'Durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak' şeklinde haykırıp kollarımızı makas gibi açalım ve o insanlara medeniyet dersi verelim." ifadelerini kullandı.

Programda konuşan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ise Türkiye'nin dört bir yanında kan, gözyaşı, açlık, sefalet ve savaş olduğunu hatırlatarak, "Müslümanın katledildiğine, vatansız, topraksız, bayraksız kalışına tanıklık ediyoruz. Tarihte buna tanıklık ediyor. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Geçenlerde Başbakanımızın bir televizyon programında, o gün itibariyle Suriye'den ülkemize geçen mülteci sayısının 1 milyon 618 bin olduğunu söylediğine denk geldim. Kim evinden, ülkesinden, akrabasından, kendi topraklarından koparılıp başka bir ülke de zor şartlarda yaşamak ister? Kaldı ki eğer bu ülke, bizim ülkemizse Türkiye Cumhuriyeti gibi tarih boyunca her zaman mazlumun ezilenin yanında olan bir ülke olmasına rağmen kimse başka bir ülke de olmak istemez. İş işten geçmeden ülkemiz üzerinde oynan oyunların farkına vararak, emperyalist güçlerin oyunlarına gelmeyelim. Huzurumuzu bozdurmayalım. Irak'ta, Suriye'de insanların aklına fitne yerleştirdiler. Nifak soktular. Kardeşi kardeşe, komşuyu komşuya düşman ettiler. İşte durumları ortadadır. Bizde bu oyunlara sakın gelmeyelim."şeklinde konuştu.

Akademik açılış töreni Prof. Dr. Nihat Bayşu konuk evinde verilen kokteyl ile sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.