Katolik Kilisesi'nde Kadın Piskoposlara İzin Çıkmadı

Katolik Kilisesi'nde Kadın Piskoposlara İzin Çıkmadı

Almanya'nın Osnabrück şehrinde görev yapan piskopos Franz-Josef Bode, Katolik Kilisesi’nin kadınların piskoposluk vazifesini üstlenmelerine izin vermediğini söyledi.

Almanya'nın Osnabrück şehrinde görev yapan piskopos Franz-Josef Bode, Katolik Kilisesi’nin kadınların piskoposluk vazifesini üstlenmelerine izin vermediğini söyledi. 'Christ und Welt' gazetesine açıklama yapan Bode, buna gerekçe olarak piskoposları kutsama eylemi olarak Hazreti İsa tarafından temsil edildiğini ve onun bir erkek olduğunu ayrıca Havarilerin de erkek olduğunu ve bundan dolayı uzun bir geleneğin söz konusu olduğunu açıkladı. Piskopos Bode, bununla birlikte kadınların kilisde idari konumlarada daha çok rol oynamaları taraftarı olduğunu dile getirdi.

İskandinavya'da da olduğu gibi Almanya da Piskopos Konferansı'nın genel sekreterinin bir kadın olmasın önünde engel görmüyor. Kilisedeki idari konumların piskoposluk gibi ruhban kutsamalı pozisyondan ayrı tutulması gerektiğini öneren Bode "Biz kilisenin sorumluluk gerektiren pozisyonlarında daha çok kadın istiyoruz." dedi. Kadınların katolik kilisesini olumlu yönde degistirebileceklerine inandığını ifade eden Bode son yıllarda sık sık gündeme gelen kilisedeki çocuk tacizlerinin, karar mercilerinde daha fazla kadın olsaydı farklı geçebileceğine inandığın söyledi. Bode, Katolik Kilisesi'nde dahili bir kota düzenleyerek idari pozisyonların üçte birinin kadınlara verildiğini de sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.