Katar’a haksız ve ahlaksız bir ambargo

Katar’a haksız ve ahlaksız bir ambargo

Suudi Arabistan başta olmak üzere 7 Arap ülkesinin Katar ile ilişkileri kesmesi Türk iş dünyasında tepki ile karşılandı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Körfez ülkelerinin Katar’a haksız ve ahlaksız bir ambargo uyguladığını ifade ederek, Katar’ın sonuna kadar yanında olduklarını ifade etti. Yıldırım, “Suudi Arabistan başta olmak üzere 7 Arap ülkesinin Katar ile tüm ilişkileri kesmesi Ortadoğu’daki bir çok dengeyi derinden etkileyecektir. Bölgede böylesine büyük bir gerilimin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Riyad ziyareti sonrası yaşanıyor olması da dikkat çekici bir durum. Bugün Katar, Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleri tarafından teröre destekle, İran yanlısı olmakla suçlanıyor ve iftiralara maruz kalıyor. Yine Müslüman Kardeşlerden Hamas’a kadar bir çok konuda da gerekçe sıralandı. Bütün bunlar Katar’ın birçok alanda kendini ispatlamış olmasının verdiği çekememizlikten kaynaklı atılan iftiralardır” dedi.

Katar’ın İslam coğrafyaları arasında büyük atılım yapan bir ülke olduğunu ve birçok İslam ülkesine fayda sağladığının altını çizen Yıldırım,konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir takım güçler yakın zamanda Katar’da bir darbe girişiminde bulunursa hiç şaşırmayın. Biz bu bloğa karşı her zaman Katar’ın yanında olmalıyız. Nitekim Katar’la olan ticaretimiz ülke ekonomisine ciddi kattılar sağlıyor. Yine körfezdeki konumu ülke olan Katar ile kurduğumuz dostluk stratejik anlamda da bize büyük katkılar sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra Türkiye’nin en zor günlerinde yanında olan Katar’ı biz de bu çirkin oyunda yalnız bırakmayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.