Katar Emiri: Ne Suriye Ne De Irak’ta Terörist Gruplara Destek Vermiyoruz

Katar Emiri: Ne Suriye Ne De Irak’ta Terörist Gruplara Destek Vermiyoruz

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Âl Sani, ne Irak ne de Suriye’deki terör örgütlerini desteklemediklerine dair Almanya’ya teminat verdi.Almanya Başbakanı Angela Merkel’le düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Katar Emiri, asla teröristlere...

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Âl Sani, ne Irak ne de Suriye’deki terör örgütlerini desteklemediklerine dair Almanya’ya teminat verdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’le düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Katar Emiri, asla teröristlere destek vermediklerini ve vermeyeceklerini söyledi. Şeyh Tamim ayrıca, terör örgütlerinin Katar’ın güvenliğini de tehdit ettiğini vurguladı.

Merkel ise Katar Emiri’nin yanlış değerlendirmeleri düzeltmek için açıklama yapmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Katar Emiri’nin Almanya ziyareti ABD Başkanı Barack Obama’nın radikal selefi örgüt IŞİD’e karşı yapılacak askeri operasyonda Arap ülkelerinden destek istemesinin ardından gerçekleşiyor.

Bazı Alman siyasetçiler de dahil olmak üzere Batılı yetkililer, Katar'ın IŞİD'e destek verdiğine yönelik iddialar ortaya atmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.