Katar Emiri Güney Kore’ye Geliyor

Katar Emiri Güney Kore’ye Geliyor

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, gelecek hafta Güney Kore’ye geliyor.Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Katar Emiri, 2 günlüğüne Güney Kore’ye gelecek. Başkent Seul'e 4 Kasım’da varacak olan Sani, ertesi...

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, gelecek hafta Güney Kore’ye geliyor.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Katar Emiri, 2 günlüğüne Güney Kore’ye gelecek. Başkent Seul'e 4 Kasım’da varacak olan Sani, ertesi gün Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile görüşecek. Toplantıda, iki ülke arasındaki işbirliği alanlarının arttırılması konusunda görüş alış verişinde bulunulacağı belirtiliyor.

Geçen yıl babasının koltuğuna oturan Sani, daha önce prens ünvanı ile 3 kez Güney Kore’ye gitmişti. Katar-Güney Kore ilişkilerinin 40'ıncı yılına denk gelen bu ziyaretin ise iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmesi öngörülüyor.

Öte yandan Katar, Güney Kore’ye en çok doğal gaz sağlayan 2'inci, en çok petrol sağlayan 5'inci ülke durumunda. Ayrıca, Güney Kore ile telekomünikasyon, inşaat, tarım, savunma başta olmak üzere birçok alanda işbirliği yapıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.