Katalonya Bağımsızlık Yanlısı Referandum Çalışmalarını Askıya Aldı

Katalonya Bağımsızlık Yanlısı Referandum Çalışmalarını Askıya Aldı

Katalonya Özerk Yönetimi (Generalitat), İspanya Anayasa Mahkemesi’nin dün referandum kararını iptal etmesi üzerine, kampanya çalışmalarını geçici olarak durdurdu.Katalan Yönetimi ve Parlamentosu’nun mahkeme kararına itiraz edeceği bildirilirken,...

Katalonya Özerk Yönetimi (Generalitat), İspanya Anayasa Mahkemesi’nin dün referandum kararını iptal etmesi üzerine, kampanya çalışmalarını geçici olarak durdurdu.

Katalan Yönetimi ve Parlamentosu’nun mahkeme kararına itiraz edeceği bildirilirken, Generalitat’ın www.9nconsulta2014.cat adlı kurumsal internet sayfasında referandum kampanyası devam ediyor.

Özerk Yönetim sözcüsü Francesc Homs, “Süreç devam ediyor, dün hiçbir şey bitmedi.” diyerek bu konuda kararlılıklarını vurguladı.

Kampanyayı kamu çalışanlarını yasal açıdan korumak için durdurduklarını kaydeden Homs, Anayasa Mahkemesi’ne bir an önce nihai kararını vermesi çağrısında bulundu.

Bu arada Katalan gazetelerinde halen referandum reklamları yer alırken, buna son verilmemesi halinde İspanya’da iktidardaki Halk Partisi (PP), Katalan lider Artur Mas’a karşı kamu kaynaklarını kişisel çıkarları için kullanma davası açacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.