Kastamonu Entegre’nin Ürünlerine Rusya Piyasasından Tam Not

Kastamonu Entegre’nin Ürünlerine Rusya Piyasasından Tam Not

Kastamonu Entegre Satış ve Pazarlama Müdürü Cenk Büyüktosun, Alabuga özel ekonomi bölgesinde üretime başlayan fabrikalarından elde edilen ürünlerde çok kısa sürede kalitenin yakalandığını, müşterilerinden tam not aldıklarını söyledi.Rusya’da...

Kastamonu Entegre Satış ve Pazarlama Müdürü Cenk Büyüktosun, Alabuga özel ekonomi bölgesinde üretime başlayan fabrikalarından elde edilen ürünlerde çok kısa sürede kalitenin yakalandığını, müşterilerinden tam not aldıklarını söyledi.

Rusya’da Mayıs ayı sonunda üretime başladıklarını, kısa sürede deneme üretimden normal satış sürecine geldiklerini ifade eden Büyüktosun, “Rekor kırdık. Bir hafta içinde birinci kalite dediğimiz ürünü piyasaya sunacak duruma geçtik. İlk üretimimizi güzel bir şekilde Türkiye’ye yolladık. Ordaki piyasamızdan faydalandık. Temmuz’dan itibaren de asıl hedeflediğimiz piyasa olan Rusya’da uygulamaya başladık. Temmuz ayı deneme dönemi oldu. Müşterilerimiz ürünleri alıp denedi. Şaşırdılar. Çünkü, bu kadar kısa zamanda bu kadar çabuk kaliteye oturtmamızı beklemiyorlardı.” dedi.

Ağustos ayından itibaren ürünün kendi kendini ispatladığını belirten Büyüktosun, “Artık bizim konuşmamıza gerek kalmadı. Ağustos’tan itibaren işler iyi gidiyor. Kapasitemizi tam kullanıyoruz. Şu anda üretilen tüm levhalar direkt günlük olarak satışa sunuluyor. Satışta Allah’a şükür hiç bir sorunumuz yok. Gayet başarılı bir şekilde devam ediyoruz. Üretimimizi şu anda artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda yeni yatırımlara gireceğiz. Çünkü 4 ayda bizim gibi sanayide bu hedeflere böyle kısa zamanda ulaşmak çok kolay olmuyor. Tecrübeli ekibimiz var. Çalışanlarımız 10-15 yıllık tecrübeye sahip. 1,5 yıl önce Türkiye’deki fabrikalardan getirdik personeli buraya. Onlar da bu tecrübeli ekip çalışması yaparak güzel iş başardılar.” şeklinde konuştu.

Alabuga’daki yatırımın henüz tamamlanmadığına değinen Büyüktosun, “MDF ile başladık. Önümüzdeki 2 yıl içinde orada suntayı bitireceğiz. Farklı bölgelerde yatırım planımız var. Şu anda Kaluga’da yatırımla ilgili planlamalar yapıyoruz. Kaluga Moskova’ya yakın, güneye yakın. Tataristan’da sağlanan imkanlarla Kaluga’da sağlanan imkanlar da aynı. Yatırımımıza devam edeceğiz. Rusya’da gayet memnunuz.” ifadelerini kullandı.

RUS MAKAMLARININ KATKISI BÜYÜK

Rus mercilerin yabancı yatırıma destek bağlamında çok yardımları olduğunu vurgulayan Büyüktosun, “İçten söyleyebilirim. Özellikle Tataristan ve Kaluga’daki özel bölgeler. Bu tür serbest bölgelerde imkanlar sağlanıyor. Tataristan ve Kaluga’daki çalışmalarda da işin başından itibaren en yetkili kişiler Tataristan Cumhurbaşkanı Sayın Rüstem Minnihanov, Kaluga Bölge Valisi Anatoli Artamonov ilgilendiler. Burada başarılı olmamızı istiyorlar. Rusya’nın yabancı iş dünyasına, yatırımlara yönelik bu adımlarını takdir ediyoruz.”

Günümüzde Kastamonu Entegre’nin Türkiye’de 8 ve Doğu Avrupa ülkelerinde 5 adet ağaç işleme fabrikası bulunuyor. Grup işletmelerinde yaklaşık 5 bin işçi istihdam ediliyor. Son yıllarda şirketin konsolide cirosunun yüzde 50’si yurtdışında oluşturuldu. Önümüzdeki 5 yıl içinde 6 yeni fabrikanın daha devreye alınması planlanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.