"Kaşıkçı cinayetine ilişkin kayıt gerçekten bir felaket"

"Kaşıkçı cinayetine ilişkin kayıt gerçekten bir felaket"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa dönüşü uçakta Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa dönüşü uçakta Kaşıkçı cinayeti ile ilgili ve ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşme hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını Suudi istibaratçılarının da dinlediğini belirterek "Kayıt gerçekten bir felaket" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, "Suudilerin istihbaratçısı kaydı dinlediğinde, 'herhalde bu eroin almış; bunu ancak eroin alan birisi yapar' diyecek kadar şok oldu. Ortada böyle bir gerçek var. Buna rağmen olayı saptırma peşinde olanlar var." ifadesini kullandı.

Erdoğan, ABD Başkanı Trump başta olmak üzere ses kayıtlarını dinleyen dünya liderlerinin verdiği tepkilere ilişkin "Reflekslerinden hareketle, bu cinayetten çok ciddi manada rahatsız olduklarını hissediyorum. Öyle zannediyorum ki kendi istihbaratlarının verdiği bilgilerle bu işi çok daha farklı bir konuma oturtacaklardır. Biliyorsunuz, ABD'de kongre, bu konuda CIA’den bilgilendirme istedi. Bu bilgilendirme de yapılınca bakışın değişeceğini düşünüyorum." dedi.

TRUMP İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da Trump ile yaptığı görüşmede Suriye'deki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti.

"İdlib konusuna çok önem veriyor. Oradaki başarımızı takdirle karşılıyor, övüyor." Erdoğan şöyle devam etti:

"YPG konusunda da, bazı konularda da kendi aralarında bir iletişimsizlik var gibi geliyor bana. ‘Bu konuda da beraber yapabileceğimiz çok şey olabilir’ dedim. Firat’ın doğusunu görüyorsunuz çözemiyoruz ve burada farklı gelişmeler var. Bu konuda gerek Mevlüt beyin gerek savunma bakanımızın muhatapları ile yapacakları çalışmalar inşallah bizi daha rahatlatacaktır."

HALK BANKASI TALİMATI

ABD Başkanı'na Halk Bankası ile ilgili gelişmeleri tekrar hatırlattığını belirten Erdoğan, Trump'ın "Döner dönmez talimati vereceğim. Ben bu işin bittiğini zannediyorum. Niye bu kadar uzadı?" şeklinde yanıt verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.