Kasapları tavuk ayakta tutuyor!

Kasapları tavuk ayakta tutuyor!

Et fiyatlarına son 1 ay içinde yüzde 20 oranında zam geldi. Kıyma, kuşbaşı ve bonfile özellikle son dönemin zam şampiyonu olan ürünlerin başını çekti. Kasaplar, “Tavuk satışımız da olmasa işletmemizi kapatmak zorunda kalacağız. Satışlarımız çok düştü”dedi

Temel tüketim ürünleri arasında yer alan ete zam üstüne zam geliyor. Son 1 ay içinde et ürünlerine Konya'da yüzde 20 oranında zam geldi. Bu zamlarla birlikte vatandaşın et tüketim oranı azalırken, kasapların satışı da aynı oranda düştü. Kasapların et ürünleri satış oranı yaklaşık yüzde 30 oranında düştü. Et ürünleri arasında zam şampiyonu ise kuşbaşı, kıyma ve bonfile oldu. Bonfilenin fiyatı 80-90 liraya dayandı. Kıyma 55, kuşbaşı da 65 TL oldu. Zamdan şikayetçi olan kasaplar, önümüzdeki günlerde ete yeni bir zam daha gelebileceğini söyledi.

“TAVUK OLMASA DÜKKANA KİLİT VURACAĞIZ”

Tavuk satışlarının kasapları ayakta tuttuğunu dile getiren Kasap Rıdvan Temur, bonfile fiyatlarının 90 TL'ye kadar yükseldiğini aktardı. Bonfile fiyatının kısa süre önce 70 TL civarında olduğunu ifade eden Temur, daha sonra şunları söyledi: “Müşteriler çok tepkili. İnsanların aldığı maaş belli, ülkenin ekonomik gidişatı belli. Vatandaşımızın alım gücü gerçekten düştü. İnsanlarımız bonfile yiyemiyor. Kıyma ve kuşbaşı fiyatları da hayli arttı. Besicilerin bu kötü gidişattan daha fazla etkilenmemesi için daha fazla destek görmesi gerekir. Yem fiyatları şuan çok yüksek. Vatandaş önceden 2 kilo kıyma alabiliyorsa, şimdi yarım kilo ancak alabiliyor. Günde ortalama 80 kilo kıyma satarken, bugün ayda ortalama 25- 30 kilo kıyma zorla satabiliyoruz. Tavuk satışları bizi ayakta tutuyor. Tavuk satışımız da olmasa dükkana kilidi vuracağız.”

VATANDAŞ MECBURİYETTEN KAÇAK ETE YÖNELDİ!

Et fiyatlarının yüksek olduğunu, bundan dolayı da yeterince satış yapamadıklarını kaydeden Kasap Mustafa Güllüoğlu ise şunları söyledi: “Besicilik bitiyor. Kırmızı et üretimi azalıyor. Üretimin az olması, et fiyatlarının tavan yapmasına sebebiyet veriyor. Biz, kasaplar olarak ete zam gelmesini istemiyoruz. Çünkü hem bizim satışlarımız düşüyor hem de vatandaşımız daha az et tüketiyor. Böyle bir durumda ucuza kaçak et satanlar da olduğu için bizim işlerimiz iyice düşüyor. Kaçak et satanlara bir denetim yapılması gerekir. Vatandaşımızı uyarıyoruz, kaçak ve ucuza et satan kişilere itibar etmesinler. Sağlıklarının herşeyden önemli olduğunu bilsinler. İnsanlar, ekonomik sebeplerden dolayı kaçak ete yöneliyor. Kaçak et satış ve tüketiminin azaltılması için et fiyatlarının acilen düşürülmesi gerekir. Denetim şart. Devletin de üretimin bir parçası olması gerekir.”

HÜSEYİN BOSTAN

4-1_880x440-006.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum